ČUDO: Kapsula punjena "govancetom" spasava život!

Infekcija bakterijom klostridijom uzrok je teških i isrpljujućih dijareja koje dovode i do smrti. Ova infekcija je sve češća, a podaci govore da godišnje od nje strada više od 14.000 ljudi samo u Americi.

(old_image)

Ipak, pronađen je efikasan tretman za lečenje ove infekcije i naziva se "Transplantacija fecesa"! Da dobro ste pročitali, ovaj naziv doslovno govori šta se zapravo radi u tretmanu, feces (ili po našem "govance") koji se uzima od potpuno zdravih donora, koristi se da bi zamenio bakteriju klostridiju, dobrom "gut" bakterijom u crevima obolelog!
Način na koji se to radi je vrlo zanimljiv i zaista odvratan, ali pomaže. Naime, prvo je potreban svež uzorak fecesa koji će biti transplantiran. Transplantacija se do sada radila putem kolonoskopije ili putem cevčice koju vam uguraju kroz grlo pa sve do debelog creva. Ni jedna opcija ne zvuči i nije ni najmanje prijatna, ali sada je tome došao kraj!
Biće dovoljno popiti pilulu u kojoj se nalazi "zdravo govance" i klostridija je osuđena na propast!
Istraživaći glavne bolnice u Masačusetu, otkrili su da feces za transplantaciju upakuju u pilule, koje potom zamrznu, a onda ih pacijent uzima oralno, efekat je potpuno isti, kao i kod invanzivnih i neprijatnih metoda!
Pilule su providne, jer su izrađene od posebnog materijala koji je otporan na stomačnu kiselinu, a takve kapsule su isključivo providne! Naravno imate uvid u njihov sadržaj. Ipak, ma koliko odvratno bilo, efekat je izuzetan, pa ćete radije pristati na takvo lečenje nego na kolonoskopiju. Terapija uključuje uzimanje 15 pilula dnevno i traje dva dana.
Ma koliko odvratno izgledalo i zvučalo, ovom terapijom će biti spaseno na hiljade života, pa je onda ova pilula zaista "zlata vredna" bez obzira na njen sadržaj!

Izvor: viralnova

Pogledajte još