UŽAS u Vinči: Na deponiji pronađen leš bebe

Beživotno telo novorođenčeta pronašli su u petak oko 11 časova sakupljači sekundarnih sirovina na deponiji u ovom beogradskom naselju. Unakažen leš, gotovo jedva prepoznatljiv, nalazio se među smećem i flašama. Telo bebe, posle policijskog uviđaja, odneto je u Institut za sudsku medicinu.

Stravično otkriće ostavilo je gotovo bez reči osamnaestogodišnjeg Dragišu Barbula. On je bio prvi koji razgrnuo gomilu smeća na jednom kraju deponije koja je skrivala leš bebe.

- Sakupljao sam flaše i odjednom sam ugledao telo malog deteta - jedva je progovarao Barbul. - Beba je bila dosta mala, kao da je rođena pre vremena, a telo skroz pokidano i modro. Odmah sam zaustavio bager i prijavili smo deponiji.

Kako govori Barbul, na telu se nije videla pupčana vrpca niti posteljica. Novorođenče je bilo potpuno nago, bez ikakvog povoja, pa čak nije bilo ni obmotano. Unakaženo i izlomljeno od presa za đubre, jedva da je bilo prepoznatljivo da se zapravo radi o tek rođenom dečaku. Svoju zgroženost nad sudbinom bebe nisu krili ni drugari Barbule, koji su se zatekli na deponiji u trenutku stravičnog otkrića.

- Ljudi su poludeli! Pa ni pas ne zaslužuje da završi u kontejneru, a kamoli beba! Kakvi su to roditelji... - podelio je nevericu sa nama jedan od sakupljača sekundarnih sirovina, koji je i sam otac troje dece.

Policija je u petak obavila detaljan uviđaj, a telo novorođenčeta odneto je na Institut za sudsku medicinu, gde će se tačno utvrditi vreme i na koji način je nastupila smrt. Iz JKP „Gradska čistoća“ tvrde da se teško može utvrditi kada je telo bebe stiglo na deponiju.

- Svakodnevno se ovde istovara oko 1.500 tona đubreta, dok naši zaposleni rade u tri smene - saopštili su iz „Čistoće“. - Ono što pouzdano možemo da potvrdimo jeste da je telo novorođenčeta stiglo sa istovarom nekog od kamiona koji su prethodno sakupili otpad iz kontejnera na teritoriji Beograda, jer je svaki pristup neovlašćenim osobama na deponiju nemoguć.


KAZNA

SA zebnjom u srcu, sakupljači su se u tokom dana vratili poslu, plašeći se šta će se pomoliti iza neke nove gomile đubreta. Ćutke, gotovo u bradu, pitaju se da li je bilo kakva kazna je dovoljna za onoga ko se usudi da ovako nešto učini nevinom biću.

STRAŠNA SEĆANjA

ISTI scenario, na istom mestu, i to pre samo pet meseci. Radnici na razvrstavanju plastike pronašli su mrtvu bebu staru nekoliko dana. U prvi mah, ponadali su se da je u pitanju dečja lutka, ali je surova istina bila neumoljiva.

Od jezivog saznanja, radnici su čak i razbežali po deponiji, dozivajući u pomoć druge. Ipak, tada su se verovali da nikada više neće biti svedoci takve strahote...

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još