fbpx

Deci iz Leskovca na ekskurziji ukradeni pasoši

Više od 50 učenika četvrtog razreda Medicinske škole iz Leskovca, opljačkano je i ostalo je bez pasoša tokom sedmodnevne ekskurzije u Italiji.

Oni su opljačkani u gradu Riminiju u noći između 15 i 16. oktobra, kada su lopovi obili autobus Turističke agencije "Bavka" i iz njega odneli sve pasoše, novac i po koju kesu zaboravljenu na sedištu.

Kako je rečeno u turističkoj agenciji "Bavke", opljačkani učenici nisu imali problema pri povratku. "Stupili smo u kontakt s našim konzulatom u Rimu koji je ekspresno reagovao, kao i naša policija u Leskovcu. Papiri su bili brzo gotovi i čekali su nas u konzulatu Srbije u Trstu", ispričao je vođa puta i suvlasnik "Bavke" Bratislav Stojanović.

Deca ni jednog trenutka nisu bila ugrožena ili istraumirana, jer smo odmah obavestili naš konzulat u Trstu, fotografisali decu, popunili formulare, a leskovačka Policijska uprava je u rekordnom roku uradila proveru sve dece i nove pasoše smo dobili za jedan dan“, objašnjava Stojanović.

On je ponovio da nije menjan plan ekskurzije, da su učenici videli sve što je bilo planirano i da su se jutros bezbedno vratili u Leskovac. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dodatno je pomoglo učenicima odlukom da se svi pasoši izdaju besplatno. Osim pasoša ukraden je još ranac vozaču autobusa dok učeničke stvari nisu pokradene.

Učenici su sa ekskurzije doputovali jutros u Leskovac.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.