Čedomir Jovanović hitno operisan!

Predsednik LDP - a Čedomir Jovanović hitno je operisan u noći između četvrtka i petka u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Kako Kurir prenosi zahvat je bio vrlo ozbiljan, a lekari su političaru morali da ostrane i deo kosti levog kolena.

- Operacija nije bila nimalo naivna, izvađen je deo kosti, očišćen zglob, sređena su oštećena tkiva ligamenata, tetiva i mišića. Jovanović nije želeo da čeka intervenciju u inostranstvu zato što veruje našim lekarima, sa kojima od ranije ima dobra iskustva - kaže izvor blizak Jovanoviću.

Kako objašnjava, šef liberala je do sada pet puta operisao desno, a sada prvi put levo koleno.

- Tri dana posle operacie u avgustu ronio je sa šavovima, zaštićen vodootpornim zavojima i ortozom. I tada i sada je odmah napustio bolnicu, samo što je ovog puta došao u stranku i rekao: "LDP, na noge, vreme je". Lekari i medicinsko osbolje bili su vrhinski, što je jedan od razloga netipičnog postoperativnog toka - dodaje izvor.

Inače Jovanović je zbog dugogodišnjeg bavljenja raznim ekstermnim sportovima više puta zadobijao ozbiljne povrede, pa je zato imao i nekoliko ponovljenih operacija kolena.

Povredio se i letos, kada je na letovanju na grčkom ostrvu Mikonosu pao prilikom vožnje motora, zbog čega mu je noga bila u longeti, poslednju operaciju kolena imao je u avgustu, takođe na Banjici, i to ubrzo nakon povratka sa Mikonosa. Zbog povrede kolena duže vreme je išao na terapije kod poznato stručnjaka koji je lečio i Anu Ivanovičć i Nenda Krstića dok je igrao u NBA.

Masovni treninzi mu došli glave!

Jovanović je poznat kao ljubitelj planinarenja, padobranstva, paraglajdinga i skijanja, Išao je u osvajanje K2, u svetu poznatog kao "divlja planina", inače drugog najvišeg planinskog vrha na svetu. Peo se i na Akonkagvu, vrh visok 6962 metara, koji se nalazi u masivu Anda. Tada je na temperaturi od - 35 stepeni dobio i ozbiljne promrzline. Osvojio je i Mon Blan, najviši vrh zapadne Evrope i Alpa. Sa još 11 skijaša iz sveta bio je i u ekspediciji u Pakistanu, na planini Karakorum, gde se na vrhove uspinjao vojnim helikopterom a zatim spuštao snoubordom. Takođe je ronio i istraživao dubine Jadrana na ostrvu Hvar. Sreedinom ove godine, kada su Srbij pogodile poplave u ronilačkom odelu je pomagao u akciju spasavanja Obrenovčana.

Nadlanu / izvor: Alo

Pogledajte još