Situacije u kojima bi trebalo da prekinete sve i bacite se na seks!

Pre stresnog događaja

Čeka vas velika prezentacija, važan razgovor sa šefom ili ispit? Seks smiruje živce, snižava krvni pritisak i umanjuje stres, a sprovedeno je čak i jedno istraživanje tokom kojeg je otkriveno da su osobe koje su vodile ljubav pre držanja javnih govora bile pod manjim stresom.

Manje poznate činjenice o ženskoj masturbaciji!

Ujutru

Vaše telo je stvoreno za jutarnji seks. Ne samo da je nivo testosterona i energije viši ujutro, već će povećanje nivoa oksitocina povećati osećaj bliskosti između partnera i vas, dok će vam endorfini popraviti raspoloženje.

Kad se ne osećate baš dobro

Iako može delovati kontraproduktivno, istraživanja su pokazala da seks u stvari može da poboljša naš imunitet. Možda se baš nećete baciti jedno na drugo dok imate temperaturu, ali ovako možete da počnete da se pripremate za sezonu gripa.

Četrnaesti dan ciklusa

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da otpilike dve nedelj nakon početka ciklusa ženin klitoris naraste za oko 20 odsto i više je osetljiv na nadražaj, što znači da žena lakše može doživeti orgazam.

Nakon vežbanja

Iskoristite sjaj koji automatski imate nakon vežbanja, ali i dodatne dobrobiti veće seksualne funkcije koje slede. Naime, jedno istraživanje na Univerzitetu u Teksasu otkrilo je da su ženske reakcije na erotske materijale nakon 20-minutne vožnje biciklom 169 odsto veće (pratili su dotok krvi u područje genitalija). A da i ne spominjemo da se nakon vežbanja svi osećamo samouverenije u svojem telu, što pomaže tokom polnog odnosa.

Nakon lošeg dana

Ako želite da se rešite stresa nakon napornog dana, nemojte se okretati hrani ili alkoholu, već se zavalite s partnerom u krevet. Dokazano je da seks i drugi oblici fizičke privrženosti (čak i držanje za ruke) značajno poboljšavaju raspoloženje i smanjuju stres.

Nakon što ste učinili nešto što vas plaši

Jedna od najboljih situacija kad treba da se bacite na partnera je tačno nakon što proživite neko iscrpljujuće iskustvo. Bilo da ste skočili s padobranom, bandžijem ili samo pogledali horor film. Kad vam adrenalin poraste, telo vam je već u stanju pripravnosti i vaša seksualnost je najčešće pojačana.

Izvor: tvbest.rs

Foto: Yayimages