Srbija dobila Albaniju 3:0 službeno, ali i kaznu od minus tri boda

Pored toga nacionalni tim Srbije je kažnjen sa 100 hiljada evra i dve naredne utakmice u kvalifikacijama pred praznim tribinama na domaćem terenu.

Na drugoj strani Albanci su kažnjeni sa 100 hiljada i izgubili su utakmici u Humskoj službenim rezultatom (3:0).

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je najavio da će oko 13.00 časova zasedati kolegijum saveza, koji će se oglasiti u vezi odluke UEFA.

Trenutno stanje u grupi I: Danska ima četiri boda iz tri utakmice, kao i Albanija, dok Portugalija iz dva meča ima tri boda, a Srbija i Jermenija su na dnu tabele sa jednim bodom.

Ubrzo posle saznanja "Novosti" oglasio se i FSS, koji je to potvrdio na svom sajtu. U celosti prenosimo tekst sa sajta FSS.

- Fudbalskom savezu Srbije su danas, u petak 24. oktobra 2014. godine, u jutarnjim satima, dostavljene odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom odlučivanja o prekinutoj Grupa I UEFA EURO 2016 kvalifikacionoj utakmici između Srbije i Albanije (14. oktobar 2014, Beograd, prekid u 41. minutu pri rezultatu 0:0). Sednica Kontrolne i disciplinske komisije UEFA je održana juče, 23. oktobra 2014, a zbog izuzetnog interesovanja kompletne domaće javnosti povodom ovog slučaja i jednakog tretmana svih medija, kako iz Srbije tako i iz inostranstva, FS Srbije ovim putem prenosi dobijene odluke.

- Odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, a koja je zasedala u sastavu predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka), su:

- Utakmica Srbija - Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

- Fudbalskom savezu Srbije, odnosno "A" reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

- Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

- Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.

- Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

- Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

- U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi u petak 24. oktobra 2014. godine sa početkom u 13.00 sati, biće održana Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije, posle kojeg ćemo u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

U FSS nezadovoljni

Potpredsednik FSS Goran Milanović nije zadovoljan odlukom UEFA da prekinuti meč Srbija – Albanija registruje 3:0 za "orleve" ali im i oduzme te bodove.

"Nisam zadovoljan. Ne bih ništa više rekao, Fudbalski savez će se zvanično oglasiti", rekao je Milanović agenciji Beta.

Srbija će uz to naredna dva meča kao domaćin u Grupi I igrati bez prisustva publike, a oba FS su kažnjena sa po 100.000 evra. FSS će u petak od 13 razmotriti odluku UEFA i doneti odluku o eventualnoj žalbi.

Izvor: Večernje novosti, B92

Pogledajte još