DRAMA U GRACU: Srpkinja sa ćerkicom u naručju skočila sa 3. sprata!

Sa prozora ove zgrade majka je skočila sa detetom u naručju

Svetlana P, rodom iz Srbije
, bacila se juče, držeći svoju petogodišnju ćerku Jasminu u naručju, sa trećeg sprata jedne stambene zgrade u Gracu! Obe su sa teškim povredama prebačene u Pokrajinsku bolnicu u Gracu i život im je u opasnosti.

Zoran P, sin Svetlane i polubrat Jasmine, pozvonio je juče oko15:20 na Svetlanina vrata. Čuo je kako njegova polusestra zove mamu da otvori, ali nije ni slutio da je u tom momentu počela prava drama. Svetlana je u tom momentu zgrabila dete i skočila kroz prozor!

Dragan P, 23-­godišnji brat­ blizanac Zorana, bio je u to vreme na kursu Zavoda za zapošljavanje. Do majčinog stana u Ulici Andreasa Hofera došao je oko 18 časova. Za austrijske medije pokušao je da pronađe objašnjenje za majčin čin:

"Sve je počelo pre oko pola godine. Moja majka je još tada htela sa Jasminom da skoči kroz prozor. Uspeo sam da je sprečim u poslednjem momentu", kaže Dragan P. za Kronen Zajtung. Nakon prvog pokušaja samoubistva, Svetlana je neko vreme bila na terapiju na klinici u Gracu. "Posle terapije je izgledalo da je sve u redu", kaže Dragan.

"Majka je imala paničan strah od svog bivšeg muža, Jasmininog oca, koji sada živi u Gornjoj Austriji", izjavio je Zoran. Osim toga, majka je bila utučena i činjenicom da je mala Jasmina morala na nekoliko operacija srca.

Sa ulice niko nije video skok majke sa kćerkom. Jedan prolaznik je čuo zapomaganje. Pozvao je telefonom pomoć, koja je stigla posle nekoliko minuta. Prema policijskom izveštaju, Svetlana i Jasmina su bile svesne posle pada, mogle su da razgovaraju sa spasiocima, ali imaju povrede opasne po život. Ako prežive, biće to zato što su pale na meko tlo, na mali travnjak pred zgradom.

Izvor: krone.at/kurir

Pogledajte još