Da li biste posetili grob vukodlaka?

Kako kaže legenda, bogata Burt familija bila je veoma uticajna u gradu, danas poznatom kao Vodland. Glava porodice umro je relativno mlad, ostavivši udovicu Mildred Oven Burt da se sama brine o deci. Mildred je poslala decu u internate u Evropi na školovanje.

Kada se Izabela, najstidljivija od sve dece, vratila iz Evrope, njena porodica primetila je da ima problem sa insomnijom, kao i da često nestaje u toku noći. Izabela je tvrdila da ne može da zaspi i da ide u ponoćne šetnje, ali njena majka nije mogla da se otrese utiska da tu nešto ne štima.

U isto vreme, lokalni farmeri mučili su muku sa divljačkim ubistvima njihovih ovaca. Ujutru su zaticali polja prekrivena osakaćenim leševima stoke, koji su izgledali kao žrtve vučjeg napada. Farmeri su se udružili i napravili plan da zaustave pokolj jednom za svagda. Organizovali su noćni lov kako bi uhvatili i ubili zločastog vuka ili drugu zver odgovornu za životinjski masakr.

(old_image)

Tokom nedelja neuspelih pokušaja, frustrirani farmeri konsultovali su se sa čudnim čovekom istočno-evropskog porekla, koji je tvrdio da zna sa čim imaju posla. Tvrdio je da se ne radi o običnoj životinji, već o vukodlaku. Savetovao je farmere da sačekaju sledeći pun mesec, istope srebrne krstove i od njih naprave metke. Poslušali su ga i prilikom jednog noćnog lova, naišli su na ogromno vukoliko stvorenje, i zapucali u njegovom pravcu. Jedan metak pogodio je zver koja je pobegla uz bolni jauk. Napadi se nisu nikada više ponovili.

U međuvremenu, iste noći, Mildred je pratila Izabelu u šumu, željna da sazna šta to njena ćerka radi pod okriljem noći. Našla ju je u nesvesti sa rukom iz koje je liptala krv. Izgledalo je kao da je neko upucao.

(old_image)

Nakon što je rana zacelila, Mildred je poslala Izabelu u Pariz gde je posećivala doktora specijalizovanog za "lizantropiju". Sudeći po legendama, ona se vratila u Džordžiju posle nekoliko godina, izlečena od misteriozne kletve. 1911. godine preminula je u svojoj sedamdesetoj godini i posle mnogo kontroverzi, a sahranjena je na svetom tlu Ovens i Holms groblja u okrugu Talbot.

Izabela je možda preminula, ali bizarne priče aktuelne su do današnjih dana. Još uvek postoje stanovnici koji veruju da njen duh, u vukodakovom obličju i dalje tumara seoskim predelima obasjan punim mesecom. Radoznali još mogu da posete grob džordžijskog vukodlaka. Ali ipak ponesite srebrne metke, za svaki slučaj.

srbija danas

Pogledajte još