Postoje 4 vrste stomačića: Otkrijte koji je vaš i kako da ga se brzo rešite

1.Stomak koji izgleda kao probušena guma
Ovakav oblik stomaka imaju ljudi koji mnogo vremena provode sedeći. Reč je najčešće o kancelarijskim poslovima. Isto tako, ovaj tip građe opisuje ljude koji konzumiraju hranu koja sadrži velike količine šećera, beli hleb i testeninu. Ovaj tip stomaka može se vrlo lako srediti i to najviše pravom ishranom. Izbacite alkohol i gazirane sokove.

2. Stomačić uzrokovan stresom

Ovakav niski stomak najčešće imaju osobe koje su perfekcionisti, ali i opisuje probleme s probavom i nadutošću. Kada smo pod stresom telo izlučuje hormon kortizol koji uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na donjem delu stomaka. Jedan od uzroka je i preskakanje obroka, brza hrana i dnevno unošenje velike količine kofeina u organizam.

3. Niski stomačić
Stomačić je smešten vrlo nisko, a opisuje najčešće prezauzete majke ili žene posvećene karijeri i dugim radnim danima. Uzrok se krije i u jednoličnoj prehrani koja se često ponavlja. Ovakav stomačić vrlo je čest kod mršavih i vitkih osoba, te ostaje bez obzira na fizičku aktivnost. Najvažnija je ishrana i kretanje zato ne držite dijetu već vreme potrošite na šarene namirnice i raznoliku pripremu hrane.

4. Naduveni stomak

Naduveni stomak najčešće je ravan ujutro, ali tokom dana postaje i te kako primetan. Bez obzira na fizičku građu i kilograme razlog je nadutost i probava uzrokovana namirnicama koje ne odgovaraju vašem organizmu, alergijama ili obrocima siromašnim vitaminima i mineralima. Možda ceo život konzumirate određene namirnice ne shvaćajući da vašem telu one nikako ne odgovaraju. Tegobe uzrokovane nadutošću olakšat će vam napitak umirujućeg delovanja za probavni sustem.

Izvor: Portal oko

Pogledajte još