Dačić:Precizirati zahteve u vezi s navijačima

BEOGRAD, 02. oktobar 2009. (FoNet) - Ministar policije Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će se iduće sedmice sastati sa predstavnicima tužilaštva i pravosuđa, kako bi se tačno definisalo šta se od policije traži kad je reč o zabrani okupljaja navijačkih grupa.

Sigurno je da niko nema nameru da prazni sever i jug na stadionu, nego da se obračuna sa onima koji se bave kriminalom i nasiljem, rekao je Dačić novinarima posle svečanosti obeležavanja Dana kriminalističko-policijske akademije.

Prema njegovim rečima, trebalo bi jasno definisati šta tužilaštvo traži da policija preduzme, da li je u pitanju zabrana okupljanja u gradovima navijačkih grupa, ili samo postojanje tih grupa ili prisustvo na utakmicama.

Dačić je naglasio da policija pravi razliku između navijača i onih koji se bave nasiljem, huliganstvom i kriminalom.

Prema rečima Dačića, kod policajaca uvodi konfuziju situacija kada mora da razmišlja da li će biti osuđivana od nekih društvenih grupacija, ako prilikom ispunjavanja zakona primeni silu, dok kod drugog skupa isti traže da to učini.

Kako je istakao Dačić, policajac mora da zna da uživa podršku celog društva u obavljanju svog posla.

Govorimo o borbi protiv kriminala i nasilja, a neki političari, neke političke grupacije govore da ovde nije reč o obračunu protiv huligana, nego o političkim obračunima. Pa onda dajmo da se izjasnimo o čemu ovde uopšte govorimo, rekao je Dačić.

Pogledajte još