Modne greške zbog kojih izgledate starije

Kada je reč o oblačenju, promašaji su ono što nije tako teško nesvesno uraditi i izobličiti čitav izgled. Odeća je tu da bismo istakli najlepše delove tela, pa uz poštovanje nekih pravila i vi možete izgledati poput poznatih trendseterki!

Važno je da uvek imate jednu "ključnu stvar" koja će vas izdvojiti iz mase: dobar par cipela ili hit torbu za aktuelnu sezonu.

1. Ne zavijajte se u crno

Istina je, crno može lepo da suzi svaku figuru, umanji nedostatke i istakne vrline i to izuzetno lako. Ali prvo pravilo anti-age mode kaže da se crnilo mora razbiti, na primer, dobrim i obojenim nakitom, efektnim ešarpama, koloritnom tašnom ili obućom. Nemojte se u crno uvijati, jer tako ističete podočnjake ili bore i cela figura dobija sumoran, a ne šik izgled.

2. Nemojte se kriti iza svoje odeće

Odeća bez oblika vas čini starijim i punijim. "Vreća" nije način da pokrijete stomačić, punije ruke ili kukove. Potreban vam je, zapravo, dobro krojen model, pravljen tako da od nedostataka pravi čuda! Dobar kroj malo duže jakne za prikrivanje kukova, na primer, je pun pogodak.

3. Ne preterujte s dužinom suknji

Dugačke suknje mogu sakriti punije noge, ali mogu i raširiti čitavu figuru. Zato: ako se kratka suknja računa sa četiri prsta iznad kolena, zašto ne biste dugačku merili sa isto toliko ispod? Izgledaćete idealno, bez obzira na to koliko imate godina.

(old_image)

4. Nemojte nositi brushaltere koji vam ne pristaju

Brushalteri koji nisu vaš broj mogu da vas učine starijim, nižim, čak i težim nego što zapravo jeste. Ukoliko ne znate svoj tačan broj, dozvolite prodavačici da vam pomogne već pri sledećoj kupovini.

5. Nije sve u udobnosti farmerica

Farmerice sa lateksom su raj za one koji vole dobar stil isto koliko i udobnost. Međutim, ukoliko se mnogo rastegne, visiće na vama. Zato bi najbolje bilo da kupujete farmerice ovakvog tipa sa 2 odsto elastina. Biće dovoljno udobne i osetićete jasnu razliku između njih i donjeg dela pidžame.

6. Skrivanje vrata nije toliko jednostavno kao što izgleda

Sve zavisi od vaše figure. Neke rolke vam mogu izdužiti gornji deo tela, a da to i ne znate, a može vam i vizuelno skratiti vrat. Zato bi najbolje bilo da, ako volite rolke, kupujete polurolke i to što jednostavnije, a važno je da je ukrasite dobrim komadom nakita.

(old_image)

7. Pazite s kim idete u šoping

Ako je kupovina odeće društvena aktivnost za vas, nemojte slepo verovati svima. Znate da će prodavačica biti svakako oduševljena povodom svega pored čega budete uopšte i prošli, a najbolji prijatelji imaju tendenciju da rade isto, jer vas, naravno, vole takve kakvi i jeste. To nije loša stvar, ali bolje je da krenete s nekim ko je surovo iskren, ko će vas sprečiti u kupovini stvari koje vam ne stoje.

8. Postoji odeća koju čuvate samo za specijalne prilike

Sve stvari koje "čuvate za specijalne prilike" mogu delovati kao da nisu vaše, jer ih ne nosite često te samim tim i ne znate baš kako da se ponašate u njima. Budite šik kad god poželite, ne dozvolite da vas bilo šta u tome sprečava.

9. Kabasta obuća

Posebno ako niste preterano oduševljeni svojim nogama od kolena na dole, nemojte nositi kabastu obuću. Kada rešite taj problem, odmah pređite na problem ''cipela sa špicastim vrhom".

Lisa.rs/Nadlanu

Pogledajte još