IZBEGAVAJTE IH: Pet modnih grešaka čine da izgledate starije

Ponekad mislite da vam nešto dobro stoji, a u realnosti čini da izgledate dosadno! Ili još gore, starije. Možda vam to partner neće reći kad mu po ko zna koji put postavite zlatno pitanje, ali to je istina!

Određena odeća zaista može učiniti da izgledate kao da imate nekoliko kilograma viška ili da ste ostarili nekoliko godina.

Dakle, ako ne želite da izgledate starije i deblje, potrudite se da nikada ne napravite ovih pet modnih grešaka!

1. Obučeni u crno od glave do pete

Ovaj promašaj spada u kategoriju zabranjenih kombinacija. Crna boja, bez sumnje, može učiniti da izgledate elegantno i sofisticirano, ali ako se naslonite na drugu stranu starosne ograde, klonite se nošenja crne boje od glave do pete.

2. Odeća za broj ili dva veća

U trenutku kada dobijete malo sala oko stomaka ili bilo gde ispod ili iznad toga, skloni ste da se sakrijete ispod odeće poput kornjače! Ali kupovina odeće u veličini većoj od vaše može, zapravo, učiniti da izgledate veće nego što jeste dodavanjem volumena tamo gde vam ne treba. Zato uvek birajte odeću koja odgovara vašoj veličini ako želite da izgledate dobro!

3. Uvlačenje u dugačke suknje

Koliko god ih voleli, razmislite o tome da ih ne nosite kad dođete do kraja 20-ih. Duge suknje dodaju veliku masu vašim udovima, stvarajući iluziju da imate mnogo težu donju polovinu i da nemate tako oblikovane noge kao ranije. Popravka? Nosite kratke suknje. Znate, one nisu samo za mlade devojke. Međutim, ako vam nisu po ukusu, suknje do kolena su odlična opcija sa kojom se možete i poigrati.

4. Uvlačenje u "babske" ili "moderne" cipele

Izbor cipela može lako napraviti ili pokvariti vašu odeću. Zato je mudrije ne odabrati cipele koje su trenutno u modi, već se opredelite za one koje odgovaraju vašoj odeći, godinama i težini. Isto važi za potpuno neatraktivne modele cipele koje uvek pravdate njihovom udobnošću. Verujte nam, postoje i lepi medeli koji su i te kako udobni.

5. Svilena marama

Osim ako ne idete na zabavu sa retro temom, neka svileni šal ostane u vašem ormaru. Jedan od najpopularnijih odevnih dodataka 60-ih uključivao je omotavanje svilenog šala oko vrata. Danas, međutim, ovo može učiniti da izgledate zastarelo. Međutim, ako ne možete da se odvojite od svog omiljenog svilenog šala, razmislite o tome da ga koristite kao traku za kosu, narukvicu ili kao dodatak oko torbice. Izgledati dobro ne znači slepo pratiti ono što je u trendu. Sve je u razvoju sopstvenog ličnog stila koji vam pomaže da uvek izgledate obučeni za desetku!

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još