Bajer siguran, Bajern i Volfsburg samo do boda

BEOGRAD, 3. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena ubedljivo su na svom terenu pobedili Nirnberg sa 4:0 u osmom kolu Bundeslige i barem do sutra osamili se na liderskoj poziciji na tabeli nemačkog prvenstva.

Bajer je u dosadašnjem toku sezone osvojio 20 bodova, tri više od Hamburga, koji će sutra u Bertlinu gostovati poslednjeplasiranoj Herti.

Berlinski tim je posle pobede u prvom kolu doživeo šest uzastopnih poraza i sada je na začelju tabele zbog čega je trener Lusijen Favr dobio otkaz, pa će ekipu sutra prvi put predvoditi Fridhelm Funkel.

Treći na tabeli sa bodom zaostatka za Hamburgom jeste Šalke, koji je sinoć u Gelzenkirhenu pobedio Ajntraht iz Franfkurta sa 2:0

Ubedljivu pobedu danas je ostvario i Hanover, koji je sa 5:2 savladao Frajburg, dok su aktuelni šampion Volfsburg i slavni Bajern iz Minhena osvojili samo po bod.

Bajern je, oslabljen izostankom povređenog Arjena Robena, na svojoj "Alijanc areni" igrao bez golova sa Kelnom, dok je Volfsburg postigao gol na gostovanju Bohumu, ali pobednika nije bilo 1:1.

Volfsburg je do boda stigao tek kada je u 75. minutu Edin Džeko postigao jedini gol za svoj tim, iako je Bohum od 63. minuta imao igrača manje na terenu.

Majnc je sa 2:1 savladao Hofenhajm i sprečio današnjeg rivala da se eventualnom pobedom izjednači sa Hamburgom na drugom mestu na tabeli.

Poslednju utakmicu dana igraće Borusija iz Menhengladbaha i Borusija iz Dortmunda, dok će se sutra u derbiju kola sastati i Štutgart i Verder iz Bremena.

Pogledajte još