Troicki preko Conge do drugog finala u karijeri

BEOGRAD, 3. oktobar 2009. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira u Bangkoku, pošto je pobedio branioca trofeja i prvog nosioca Žo-Vilfreda Congu iz Francuske sa 2:1 (1:6, 6:2, 6:3).

Polufinalni meč sa sedmim teniserom sveta Troicki je u svoju korist rešio za 98 minuta.

Troicki, 32. teniser sveta i četvrti nosilac u Bangkoku, tako je stigao do drugog finala na ATP turnirima u karijeri. Prošle godine igrao je u finalu turnira u Vašingtonu gde je u dva seta izgubio od sada petog tenisera sveta Huana Martina Del Potra iz Argentine.

"U prvom setu zaista nisam imao šanse, pošto je Žo igrao vrlo dobro, u pojedinim trenucima nisam mogao da vidim loptu. Ali, posle sam uspeo da napravim veliki preokret. Osetio sam da je izgubio ritam i iskoristio šansu", rekao je Troicki posle meča.

Protivnik u borbi za prvu ATP titulu u karijeri 23-godišnjem Troickom biće još jedan Francuz, drugi nosiac u Bangkoku Žil Simon, koji je pobedio šestog "kosturaša" Jirgena Melcera iz Austrije sa 2:0 (6:4,
7:6).

"Za mene će to biti zaista ogroman izazov, moje tek drugo finale. Definitivno ću dati sve od sebe kako bih osvojio svoju prvu titulu", istako je Troicki.

Nagradni fond turnira u Bangkoku iznosi 608.500 dolara, a Troicki je već zaradio 52.700 dolara i 150 bodova na svetskoj ATP rang listi tenisera.

Eventualno pobedom u finalu Troicki će zaraditi ukupno 100.100 dolara i 250 ATP bodova. Troicki, međutim, do sada nije uspeo da savlada Simona, 10. tenisera sveta, koji ga je porazio na oba dosadašnja susreta, ali oba puta na šljaci i to u 2007. godini. Turnir u Bangkoku igra se na tvrdoj podlozi.

Pogledajte još