GENERALOV SIN: Tata u Hagu, a naslednik gazi pešake po Beogradu?

Naime, Pavković u evidenciji ima četiri saobraćajna prekršaja, a zanimljivo je da su dva prekršajna postupka zastarela.

- Pavković je u 2012. dva puta zaustavljen dok je vozio bez vozačke dozvole. Međutim, oba ova postupka su usled zastarelosti prekinuta. U prošloj godini je takođe imao dva prekršaja, jedan za nepropisno parkiranje, a drugi jer je vozio s probnom dozvolom posle 23 sata - objašnjava izvor.

Bivši načelnik generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković šokirao se kada je čuo da je njegov sin iz drugog braka Vuk Pavković (20) naleteo kolima na pešaka Mitu Spasića (23). On još uvek ne može da veruje da je mladić izazvao nesreću i teško mu pada što nije u Srbiji i ne može da utiče na njega. - Žao mi je zbog okolnosti u kojima se sada nalazim, zbog kojih nisam u situaciji da utičem na vaspitanje svoje dece, izjavio je Pavković, a nejgove reči preneo je advokat Aleksandar Aleksić

Mita Spasić (23), mladić koga je Pavković udario kolima, ispričao je za naš list šta se desilo 19. novembra na Vračaru.

- Bilo je oko 13 sati, išao sam Makenzijevom ulicom do apoteke u Katanićevoj. Hteo sam da pređem ulicu na pešačkom, međutim, tu se nekoliko mladića koškalo u nameri da se potuku. Zato sam prošao sam pored njih i nešto dalje pokušao da pređem ulicu - objašnjava Spasić i nastavlja:

IZGUBIO POSAO ZBOG POVREDA
Poseban problem Spasiću predstavlja to što zbog zadobijenih povreda ne može da radi.- Neposredno pre saobraćajne nesreće počeo sam da radim kao pekar i na tom radnom mestu je trebalo da ostanem za stalno. Sad niti mogu na bolovanje, niti sam sposoban da radim - utučen je mladić.

- Video sam kolonu vozila i prešao deo ulice ispred njih. Potom sam u deliću sekunde video crni automobil kako mi se iz druge trake približava velikom brzinom. Videvši da će me udariti, odskočio sam i pao na njegovu haubu. Dva puta sam udario, jednom u haubu, drugi put u šoferšajbnu. Izgubio sam svest, ali sam čuo od očevidaca da sam leteo dvadesetak metara i pao na asfalt.

Spasić je u nesvesti bio oko 20 minuta. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i prevezla ga na Vojnomedicinsku akademiju.

- Tamo su mi konstatovali pet teških povreda i povredu zgloba leve ruke, koja mi je sada u gipsu. Imam veću posekotinu ispod desnog oka, na koje i sada slabije vidim, a lekari su mi rekli da imam četiri naprsline kostiju na lobanji, koje trenutno ne vrše pritisak na mozak. Međutim, od udarca i dalje osećam posledice jer imam problem s koncentracijom, ravnotežom, zaboravim na trenutak šta sam hteo ili uradio, a noću teško spavam. Kad god zažmurim, pojavljuju mi se neke nepovezane slike pred očima - objašnjava naš sagovornik.

Vuk Pavković je na saslušanju u policiji rekao da su tog dana u Katanićevoj ulici bile dve kolone automobila i da je pokušao da skrene ulevo. - Vozio sam normalnom brzinom. Odjednom se ispred mene stvorio mladić, koji je pao na automobil, a sve se desilo van pešačkog prelaza, rekao je Pavković. Njemu je posle nesreće urađen alko-test koji je pokazao da nije bio pijan, a utvorđeno je da nije bio pod uticajem narkotika.

On ističe da ga Pavković nije čak ni pozvao da ga pita kako je.
- Krivo mi je zbog toga. Očigledno ga nije interesovalo moje stanje, a mogao je na mestu da me ubije. To dovoljno govori o njemu - rezigniran je Mita Spasić.

Glorija Pavković juče nije želela da komentariše saobraćajnu nezgodu u kojoj je njen sin Vuk povredio Mitu Spasića.
- Moj sin ima 20 godina i ne daje izjave za medije, a ja ne dajem izjave za Kurir. Hvala vam i prijatno - bilo je sve što je bivša supruga haškog osuđenika rekla.

Izvor: kurir/našenovne/blic


Pogledajte još