Beograd: Ranjen muškarac, u udesu povređena devojčica

U Beogradu je noćas više osoba povređeno u nekoliko saobraćajnih nesreća i tučama, a jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja, izjavila je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U 19.51 u Zrmanjskoj ulici broj 14, na Čukarici, muškarac od oko 30 godina zadobio je visestruke prostrelne rane obe potklolenice, bio je svestan i komunikativan, ali sa niskim pritiskom i prebačen je u Urgentni centar na reanimaciju.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 20.47 sati u bulevaru Vojvode Mišića kod Bigza povređena je trogodišnja devojcica u svojstvu putnika koja je zadobila tupu povredu glave i tela.

U 22.05 na uglu ulica Cara Dusana i Dubrovačke u saobraćajnoj nesreći su povređene dve osobe. Muškarac od 62 godine u svojstvu vozača taksija zadobio je tupu povredu glave, nije bio u stanju da rekonstruiše događaje, pa postoji pretpostavka da je doživeo potres mozga, rekla je Macura.

Druga osoba povređena u ovoj saobraćajnoj nesreći je 25-godišnja žena koja je vozila drugi atuomobil. Ona je zadobila tupu povredu glave i vrata i tupu povreda stomaka, kao i oguljotine.

U 22.31 na uglu Birčaninove i Resavske 28-godišnji muškarac u svojstvu vozača zadobio je tupu povredu glave i vrata.

U 2.40 časova u Resavskoj ulici ispred broja dva 22-godišnji mladić je zadobio trzajnu povredu vrata u saobraćajnom udesu.

U tuči koja se dogodila u 2.48 u jednom klubu u ulici Ćirila i Metodija jedna muška osoba je zadobila tupu povredu desne jagodične regije lica, kazala je Macura.

U 3.30 na ulgu Čubrine i Ivan Begove povređen je 41-godišnji vozač taksija koji je zadobio tupu povredu cele leve noge.

Rano jutros u 5.44 sati na tramvajskoj stanici kod železničke stanice u tramvaju broj dva pretučen je 36-godišnji muškarac. On je zadobio višetruske povrede glave i lica i bio je poremećene svesti, pa je prevezen na reanimaciju.

Hitna pomoć je tokom prethodne noći obavila ukupno 128 intervencija od kojih 25 na javnom mestu.

Od hroničnih bolesnika lekarsku pomoć su najviše tražili neuropsihijatrijski pacijenti i osobe sa moždanim udarima.

Na klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" pregledano je 20 pacijenata, šest je primljeno na bolničko lečenje i bila je jedna prinudna hospitalizacija.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.