Bivši vojnik pretio bombom i pucao, pa se predao policiji

Incident je uspešno okončan tako što je posle višesatnog pregovaranja, čovek izašao do kapije kako bi razgovarao sa sinom i dobrovoljno se predao novosadskim policajcima. Upotrebe sredstava prinude nije bilo, saopštio je MUP Srbije.

On je samoubistvom pretio defanzivnom bombom, a kako nezvanično saznaje Radio-televizija Vojvodine, reč je o bivšem vojnom licu, majoru u penziji.

Sinoć oko 17.40 starija osoba M.L., naoružana pištoljem i ručnom bombom, zabarikadirala se u kuću u Bačkom Gradištu i pretila da će se razneti tom eksplozivnom napravom i upozoravala da niko ne prilazi.

Tokom cele večeri i jutra, uz učešće pregovaračkog tima, policija je ulagala napore da prekine tu krizu, što je i učinjeno nešto posle 9 sati.

Policija je uspela da savlada M. L. i on je odveden u nadležnu ustanovu radi procene njegovog psihološkog i zdravstvenog stanja.

Tokom noći meštanin M.L. je prilikom pokušaja policije da mu se približi, ispalio dva hica iz pištolja u nepoznatom pravcu, povukao se dublje u kuću i zahtevao da razgovara sa suprugom koja ga je napustila, zapretivši da će kuću dići u vazduh.

Ubrzo nakon toga, angažovan je pregovarački tim PU Novi Sad i lice mesta je obezbedjeno, kako ne bi došlo do povredjivanja ljudi.

Pregovarači su radili do jutarnjih časova, uz prisustvo sina starijeg meštanina koji se zaključao u kuću i pretio.

U pratnji službenika PS Bečej i medicinskih radnika, sanitetskim vozilom meštanin je prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Uviđaj lica mesta je u toku.

Kako javlja RTV, do incidenta je najverovatnije došlo zbog nasilja u porodici. Prema nezvaničnim saznanjima, M.L. je danima maltretirao suprugu, a juče je po prijavi u kuću došla policija. On je tada, prema rečima komšija, kroz prozor pucao nekoliko puta iz pištolja, da bi potom pripretio da će se razneti bombom. Takođe, kako ističu sklon je konzumiranju alkohola.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još