Benitez najodgovorniji za rezultate Liverpula

BEOGRAD, 6. oktobra 2009. (Beta) - Jedan od vlasnika engleskog prvoligaša Liverpula Džordž Džile izjavio je da je trener Rafael Benitez najodgovorniji za loše rezultate kluba u dosadašnjem toku sezone.

Liverpul je sredinom prošle nedelje izgubio od Fiorentine u Ligi šampiona sa 2:0, a zatim je istim rezultatom poražen u prvenstvenom derbi meču sa Čelsijem.

"Investirali smo više novca od svih naših konkurenata, smatrajući da moram da poštujemo veliku istoriju ovog kluba. U poslednjih 18 meseci uložili smo 128 miliona funti da dođemo na vrh Premijer lige", rekao je Džile za londonski Gardijan.

Američki biznismen rekao je da je razočaran trenutnim igrama ekipe i istakao da to nije krivica vlasnika kluba.

"Ulaganje tolikog novca trebalo bi da znači da stvari idu na bolju. Ako ne idu na bolje, to nije krivica vlasnika kluba, već trenera koji pravi selekciju igrača. Imao je dovoljno novca i sada, ako želi da se žali, mora prvo dobro da pogleda koje je dobre i loše izborio napravio", kazao je on.

Džile je dodao i da je finansijska situacija u Liverpulu mnogo bolja nego u konkurentskim klubovima Mančester junajtedu, Čelsiju i Arsenalu.

Posle osam odigranih kola u šampionatu Engleske, Liverpul zauzima šesto mesto sa 15 bodova, šest manje od vodećeg Čelsija.

Pogledajte još