Nagrade Pipls čojs Piratima sa Kariba i Džoniju depu

LOS ANĐELES, 10. januara 2007. (Beta) - Bioskopski hit "Pirati sa Kariba: Mrtvačev kovčeg" osvojio je dve nagrade publike, kao omiljeni film i u kategoriji drame, na dodeli nagrada Pipls čojs, prenose svetske agencije.

Zvezda "Pirata sa Kariba" Džoni Dep (Johnny Depp) nagrađen je takođe u dve kategorije, kao najbolji filmski glumac i omiljeni akcioni junak.

Dženifer Aniston (Jennifer), zvezda filma "Raskid" dobila je nagradu za najbolju filmsku glumicu, a njen partner u tom filmu, i bivši partner u privatnom životu Vins Von (Vince Vaughn), proglašen je za vodećeg glavnog glumca.

U toj kategoriji kod glumica nagrađena je Kameron Dijaz (Cameron Diaz), dok je Hale Beri (Halle Berry) proglašena za najbolju akcionu glumicu.

Za najbolju filmsku komediji proglašen je film "Click" Adama Sendlera (Sandler), a ostvarenje "Cars" za omiljeni porodični film.

Za razliku od Oskara koje dodeljuje američka filmska akademija i priznanja koje uručuju kritičari i esnafske organizacije, nagrade Pipls čojs određuju glasovi ljubitelja filma i televizije koji glasaju putem interneta.

Kad je reč o televiziji, za najbolju dramu prograšena je hit bolnička serija "Grey's Anatomy", a "Two and a half Men" za najbolju komediju.

Nagradu za omiljenu mušku TV zvezdu pripala je Patriku Dempsiju (Patrick Dempsey) koji u šouu "Grey's Anatomy" iga seksi lekara Makdrimija (McDreamy), dok je Eva Longorija iz "Očajnih domaćica" proglašena za omiljenu žensku TV zvezdu.

Pogledajte još