Ovo nije ona Rumunija iz meča u Konstanci

BEOGRAD, 6. oktobra 2009. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović ocenio je da je Rumunija sada potpuno drugačija selekcija od one koju su "orlovi" pobedili u martu u Konstanci (3:2) u prvom međusobnom duelu kvalifakacione Grupe sedam za Svetsko prvenstvo.

"Rumunija je promenila selektora, zbog čega im je poraslo samopouzdanje. Sada su potpuno rasterećeni, jer su svesni da su im šanse za plasman na Svetsko prvenstvo minimalne", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Fudbalski savez Rumunije krajem aprila smenio je Viktora Picurku i za selektora postavio Razvana Lučeskua. Selekcija te zemlja ima devet bodova u Grupi sedam i za drugoplasiranom francuskom zaostaje šest bodova.

Ivanović je cenio da je atmosfera u reprezentaciji i dalje na visokom nivou i da su igrači svesni da u subotu protiv Rumunije imaju odličnu priliku da osiguraju plasman na SP.

"Potrebno je da se za ovaj meč pripremimo kao i za sve prethodne. Pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu za gol, pogoto posle prekida jer mislim da tu imamo prednost. Atmosfera u timu je odlična, svi igrači na pripreme dolaze sa osmehom. Pokušaćemo to da prenesemo na teren i dođemo do željenog uspeha", kazao je on.

Ivanović je rekao i da je razgovarao sa klupskim drugom i članom reprezentacije Francuske Nikolasom Anelkom o šansama obe ekipe da se kvalifikuju za Mundijal.

"Pričao sam sa Anelkom još posle našeg duela u Beogradu i složili smo se da naše reprezentacije kvalitetom zaslužuju da igraju na Svetskom prvenstvu. Ipak, mi smo u boljoj situaciji, jer sami odlučujemo o svojoj sudbini", naveo je on.

Srpski fudbaler dodao je i da je zadovoljan svojim partijama u Čelsiju ove sezone, jer je dobio veću minutažu, a i ekipa zauzima prvo mesto na tabeli Premijer lige.

"Moja situacija je bolja nego prošle sezone. Čelsi dobro igra, ali prvenstvo je dugačko i ima mnogo teških utakmica. Potrebno je da zadržimo ovako visoku formu", zaključio je on.

Reprezentacija Srbije igra protiv Rumunije u subotu 10. oktobra na Marakani, a četiri dana kasnije gostuje u Litvaniji. "Orlovi" imaju 19 bodova, četiri više od Francuske i u slučaju pobede u subotu izboriće direktan plasman na SP u Južnoj Africi.

Pogledajte još