Porazi srpskih ekipa u drugom kolu

BEOGRAD, 5. oktobra 2009. (Beta) - U drugom kolu Evropskog klupskog kupa, koje se igra u Ohridu, poražene su srpske ekipe u obe konkurencije, a nešto bolje prošli su klubovi iz bivših jugoslovenskih republika.

U muškoj konkurenciji, beogradska Lasta izgubila je sa 1,5:4,5 od ruske ekipe Tomsk-400. Velemajstor Slaviša Brenjo nastavlja sa odličnim igrama i jedini je pobedio, remizirao je Petar Benković, dok su poraženi Miloš Pavlović, Zoran Arsović, Nikola Ostojić i Miloš Lapčević.

KSH Priština je poražena od izraelske ekipe Bir Ševa (Beer Sheva) ŠK sa 1:5. Podgorička Budućnost izgubila je od Slovana iz Bratislave 3,5:2,5, a poražen je i srpski reprezentativac Igor Miladinović.

Alkaloid iz Skoplja, sa pet stranaca iz zemalja bivšeg SSSR-a, savladao je Verder iz Bremena sa 4:2, skopski Gambit-Peksim dobio je irski Enis ŠK sa 5:1, dok je GŠK iz Kočana izgubio sa 1:5 od ekipe Oslo Sćakselskap.

U trećem kolu, koje se igra sutra (15), Lasta igra sa izraelskim Porat ŠK, KSH Priština se sastaje sa norveškim Moš Sćakklubb, protivnik Budućnosti je KŠK 47 Eynatten iz Belgije.

Alkaloid igra sa ruskom ekipom Tomsk 400, Gambit-Peksim se sastaje sa ekipom Vilnius Ćeš & Bridge Club iz Litvanije, a GŠK Kočani sa White Rose iz Engleske.

U ženskoj konkurenciji, beogradski BAS je izgubio sa 1,5:2,5 od ekipe Polonia Votum iz Vroclava. Ceo poen osvojila je Anđelija Stojanović, remizirala je Ina Gaponenko, dok su poražene Nataša Bojković i Tatjana Vasilevič.

T-com iz Podgorice poražen je od Samaia Tbilisisa 1:3, a izgubila je i reprezentativka Srbije Alisa Marić. Radnički iz Rudovaca bio je slobodan zbog neparnog broja učesnika turnura.

U trećem kolu, koje se igra sutra (15), Radnički se sastaje sa rumunskom ekipom Cotnari-Politehnica Iasi, BAS je slobodan, a T-com Podgorica igra protiv francuske ekipe Vandoeuvre Ećecs.

Kup Evrope na Ohridu završava se 11. oktobra, a poslednja dva dana biće organizovano Evropsko prvenstvo novinara u šahu.

Pogledajte još