FSS kažnjen zbog baklji na meču sa Francuskom

BEOGRAD, 7. oktobra 2009. (Beta) - Disciplinska komisija Svetske fudbalske asocijacije (FIFA) kaznila je u sredu Fudbalski savez Srbije sa 25.000 švajcarskih franaka (16.510 evra) zbog pirotehničkih sredstava koje su navijači koristili na utakmici protiv Francuske u septembru u Beogradu (1:1).

FSS je saopštio da je FIFA u dopisu navela da je ovo treći ponovljeni istovetni prekršaj srpskih navijača u tekućem kvalifikacionom ciklusu, što je dodatno otežavajuća okolnost.

FIFA je podsetila da je FSS krajem prošle godine kažnjen sa 5.000 franaka zbog neprimerenog ponašanja navijača na utakmicu u Beču između Austrije i Srbije (1:3). FSS je novčano kažnjen i sa 14.000 franaka zbog ponašanja navijača na utakmici u Konstanci između Rumunije i Srbije (2:3).

FSS je novčano kažnjen i sa 14.000 franaka zbog ponašanja navijača na utakmici u Konstanci između Rumunije i Srbije (2:3).

Disciplinska komisija FIFA podsetila je FSS da ponavljanje ovakvih zabranjenih mera može da dovede i do drastično većih kazni, uključujući i oduzimanje osvojenih bodova u tekućem kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo.

"Nastavićemo sa preduzimanjem opsežnih mera koje će onemogućiti ovakve scene i nove kazne. Apelujemo na navijače da našu reprezentaciju podrzavaju fer i sportski. FSS je preduzeo najzahtevnije pripremne radnje u cilju odlične organizacije predstojećeg meča protiv Rumunije i duboko sam ubeđen da pojedinačni istupi neće da devalviraju uspešan rad", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Utakmica Grupe sedam kvalifikacija za SP između Srbije i Rumunije igra se u subotu od 20.30 na Marakani, a u slučaju pobede "orlovi" će izboriti direktan plasman na Mundijal u Južnoj Africi.

Pogledajte još