SMRT U HAJATU: DNK otkriva Ivaninog ubicu?!

Iako je već u prvoj vesti saopšteno da slučaj ne zahteva istragu, soba 326 najednom je postala potencijalno mesto zločina i ozbiljne istrage, koja se svakim danom sve više širi, a na red je došlo i testiranje DNK tragova i saslušanja.

Naime, uvidom u poruke i pozive zabeležene u Ivaninom mobilnom telefonu, policija je identifikovala nekoliko osoba sa kojima je dan pred smrt bila u kontaktu. Svi oni morali su da daju uzorak svog DNK, koji će biti upoređeni sa uzorcima pronađenim u njenoj sobi.

Ni posle sedam dana otkako su na Ivaninom Fejsbuk profilu promenjeni statusi posle njene smrti, ova misterija nije objašnjena. Odgovori na pitanja ko je i zašto dopunjavao njen poslednji status o „čoveku koga voli već sedam godina, a koji je polako ubija“ do danas su izostali, iako bi već identifikacija IP adrese policiju odvela do počinioca.

- Čim Biološki fakultet završi testiranje, identifikovaćemo osobe koje su boravile u sobi 326 u hotelu „Hajat“. Zbog brojnih tragova pronađenih u sobi, postoje indicije da nije bila sam u trenutku kada je preminula, što istovremeno ne mora da ukazuje da je u pitanju ubistvo - kaže izvor iz istrage.

Policija, međutim, ne gubi vreme, već u iščekivanju rezultata toksioloških analiza počinje i da saslušava građane. Prva je poziv dobila medicinska sestra, inače Ivanina drugarica, za koju se sumnja da je ukrala iz bolnice, a potom prodala smrtonosnu dozu anestetika „propofola“.

Identifikovane osobe sa kojima je Ivana pred smrt bila u kontaktu

Ona je trebalo da bude saslušana juče, ali je zbog neodložnih poslovnih obaveza došla u sedište beogradske policije još preksinoć. Prema nepotvrđenim informacijama, drugarica je negirala krivicu, tvrdeći da nikada nije ukrala anestetik iz bolnice, kao i da nije znala da ga Ivana koristi.

Umiranje od „propofola“ retkost

„Anestetik ‘propofol‘ koriste kokainski zavisnici kako bi mogli da zaspe. U Srbiji se teško nabavlja zbog stroge kontrole, a dosad nismo imali pacijente koji su preminuli od uzimanja toga anestetika“, rekao je za „Alo!“ lekar iz bolnice za bolesti zavisnosti iz Drajzerove.

Izvor: Alo

Pogledajte još