Koje boje odgovaraju kratkim noktima?

Izbor boje zavisi o dužini noktiju, ali i efektu koji želite da postignete. Kada su kratki nokti u pitanju, za njih gotovo pa i da nema pravila, jer zbog dužine 'trpe' sve nijanse. Ali bojom, kod ove dužine možete postići mnogo efekata. Uz odgovarajući manikir nokti će izgledati elegantno, uz prozirni lak u trenu ćete im dati sjaj, a uz tamnije nijanse nokte ćete vizualno izdužiti.

No prednost kratkih noktiju je što s njima teško možete upasti u zamku kiča. Naime, dok crveni lak na dugim noktima može izgledati, s jedne strane luksuzno, a s druge jeftino. Kod kratkih noktiju manja je verovatnoća da će izgledati loše. Naravno uz uslov da je besprekorno nalakiran i da su nokti i ruke negovani.

Tamni lak: Iako ste možda uverenja kako tamne nijanse kratke nokte vizualno dodatno skraćuju, malim trikom kod lakiranja, možete postići suprotan efekt. Naime, ukoliko želite nokte vizualno izdužiti tamni lak je idealan izbor. Pripazite samo da lak ne nanesete do samih ivica nokta i postići ćete upravo taj efekat.

Prozirni lak: Prozirni lak je dobar izbor ukoliko želite diskretan sjaj, ali i ako bojite nokte u žurbi. Naime, kod prozirnog laka teško možete pogrešiti kao kod npr. crvenog koji zahteva potpuno mirnu ruku i koncentraciju. Efekat koji daje su negovani sjajni nokti u trenu.

Pastelni lak: Nežne pastelne boje savršeni su kompromis između tamnog i prozirnog laka, a i u širokoj paleti lako ćete pronaći nijansu koja vam se sviđa. Oni za razliku od tamnih boja daju prirodniji izgled, a i lakše se nanose, jer se sitne nepravilnosti prilikom nanošenja ne vide tako očito kao kod tamnih nijansi.

S čim treba biti oprezan:

I dok kratki nokti 'trpe' sve boje neke trendove u lakiranju i dodatne igre s bojama i aplikacijama treba izbegavati. Ombre manikir, u kojoj su po uzoru na ombre pramenove, nokti obojeni u dve boje, kao i aplikacije od cirkona trendovi su koji ipak zahtevaju određenu dužinu.

Ukoliko ipak želite nokte dodatno ukrasiti možete probati s jednim cirkonom koji bi im mogao dati glamurozniji izgled bez preterivanja.

No bez obzira voleli boje ili ne, za lepotu noktiju ipak je najvažnija nega, koja uključuje hidrataciju, poliranje i oblikovanje noktiju. Sve ostalo stvar je ukusa i kombinacije s garderobom.

cosmopolitan

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.