Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ u Novom Pazaru

Do napad je došlo oko 21 sata, kada je Marukića, generalnog sekretara "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić" i odbornika u lokalnom parlamentu, nakon posete rođacima pri ulasku u automobil nepoznati napadac sa maskom na licu sa leđa, metalnom šipkom nekoliko puta udario u predelu tela i glave.

Marukić je dao izjavu policiji i pregledan je u hitnoj sluzbi novopazarske bolnice.

Zadobio je povrede u predelu levog kuka, leve podlaktice, leđa, a izgrebeni su mu lice i vrat, rekao je dežurni lekar Nebojša Filipović, navodeći da je dijagnostika u toku.

Šerif Marukić je odbornik je "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić", koja od skora čini skupštinsku većinu sa SDP i SNS u Novom Pazaru, a najavljuje se mogućnost da iduće nedelje bude imenovan za zamenika predsednika Skupštine.

Marukić, bivši direktor televizije "Jedinstvo", napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu i da je to dobro organizovan napad političkih protivnika, kojima je zasmetao ulazak BDZ-a u lokalnu vlast sa SDP i SNS.

"Ovo nije prvi napad na naše aktiviste. Podsećam vas da je tokom predizborne kampanje ispred prostorija stranke u Prijepolju napadnut kandidat za narodnog poslanika sa naše liste Nedžad Kahrović. Tom prilikom su nanete teske povrede ranjavanja nozem u predelu grudi", rekao je Elfić.

"Još nekoliko sporadičnih napada i provokacija na naše aktiviste smo uredno prijavili policiji. Tražimo od nadležnih organa da se hitno nađu počinioci ovog dela i najstrože kazne, jer je ovim napadom vidno narušena bezbednost svih građana Novog Pazara", rekao je Elfić.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.