DRAMA U KRAGUJEVCU: Policija u fabrici "Zastava oružja", počeo sastanak sa ministrom odbrane

U Kragujevcu je oko 14 časova počeo sastanak ministra odbrane Bratislava Gašića sa predstavnicima Sindikalne organizacije "Zastava oružje" kome prisustvuje i razrešeni direktor fabrike Rade Gromović.

Sastanak, koji se održava u Regionalnom centru Ministarstva odbrane u Kragujevcu, je zatvoren za javnost i kako je najavljeno, po završetku razgovora, učesnici će se obratiti medijima.

Radnici Fabrike oruzja, ranije danas, zatražili su sastanak sa ministrom odbrane nezadovoljni zbog, kako kažu, promene menadžmenta u trenutku kada fabrika dobro posluje i ima ugovore o izvozu vredne oko 70 miliona dolara.

U fabriku su jutros došli pripadnici MUP, kao i finansijske i poreske policije, a zbog čega su tu nema zvaničnog objašnjenja.

Radnici se trenutno nalaze u Upravnoj zgradi gde čekaju ishod razgovora predstavnika sindikata i ministra odbrane.

Sindikalna organizacija "Zastava oružja" saopštila je ranije da je Nadzorni odbor u subotu doneo odluku o imenovanju penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića za novog direktora "Zastava oružja".

Za razliku od Sindikalne organizacije, u fabričkom sindikatu "Nezavisnost" podržavaju odluku Nadzornog odbora o kadrovskim promenama u fabrici.

Gašić je ranije danas u Užicu rekao da Ministarstvo odbrane donosi odluke u interesu radnika i da niko državu ne može ucenjivati po tom pitanju.

"Zastava oružje" je najveći poreski dužnik državi od svih namenskih industrija. Njihove poreske obaveze višestruko prevazilaze ukupnu vrednost kapitala fabrike i valjda je normalno da bivši direktor Rade Gromović, koji je u proteklih osam godina loše poslovao, bude sklonjen sa tog mesta", rekao je Gašić.

Na protivljenje Sindikata zbog postavljanja novog direktora, Gašić je odgovorio da konkurs koji je raspisan pre dva meseca još traje i da "čovek koji se pominje kao favorit jeste vojni penzioner koji je 17 godina proveo u "Zastavi oružju" i da je dugogodišnji direktor Vojnog-remontnog zavoda, koji dobro poznaje namensku industriju". Ministar odbrane istakao je da je u Srbiji postala praksa da se sve pokušava dobiti kroz ucene i pritisak, što se ne može tolerisati i dozvoliti.

Naldanu / izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.