Bivši policajac uhapšen zbog razbojništva po Novom Sadu i Vrbasu

Inspektori Kriminalističke policije uhapsili su osumnjičene, neposredno posle razbojništva u jednoj prodavnici u Vrbasu, iz koje su, kako se sumnja, uz pretnju vatrenim oružjem, oduzeli novac. Sumnja se da su oni izveli više takvih krivičnih dela, te da su, između ostalog, tri puta opljačkali benzinsku pumpu u Sirigu, gde su tokom jednog razbojništva pucali iz vatrenog oružja.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 021, u prodavnicu "Per su" u Ulici Milivoja Čobanskog, u starom delu Vrbasa, oko 19.30 sati upala su dvojica maskiranih razbojnika i otela od radnice oko 20.000 dinara.

Policija se brzo pojavila, a napadači su pokušali da uteknu "be-em-veom". Policija je napravila blokadu na putu ka Bačkom Dobrom Polju, kuda su se ovi usmerili.

Njihovo vozilo završilo je u jarku. Potom su pokušali da pruže otpor i da pobegnu u njive ali su ubrzo zaustavljeni i uhapšeni. Ubrzo su efikasno savladani.

Nakon privođenja u službene prostorije, utvrđeno je da se radi o Slobodanu A. iz Srbobrana, koji je svojevremeno bio policajac u tom mestu, ali je, navodno, izbačen iz službe zbog nediscipline i nedoličnog ponašanja.

Sumnja se da su osumnjičeni izveli seriju razbojništava na području južne Bačke, u Novom Sadu, Vrbasu, Srbobranu, Sirigu... Slobodanu A. stavlja se na teret da je u tri navrata na meti imao bezinsku pumpu u Sirigu te da je jednom prilikom ispalio hitac, koji, srećom, nikoga nije pogodio. Drugi, mlađi član tandema, je iz Vrbasa.

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.