Fudbalska liga odlučuje o Brijatoreu

LONDON, 7. oktobra 2009. (Beta-AP) - Upravni odbor engleske Fudbalske lige odlučiće sutra o tome da li će Flaviju Brijatoreu biti dozvoljeno da ostane suvlasnik Kvins Park Rendžersa, nakon što je Italijan doživotno suspendovan iz Formule jedan.

Fudbalska liga, koja upravlja svim fudbalskim divizijama u Engleskoj osim Premijer lige, saopštila je danas da joj je Upravni odbor Formule jedan poslao dokumentaciju o doživotnoj suspenziji bivšeg direktora Renoa.

On je tako prekršio pravila ponašanja Fudbalske lige i čelnici tog tela će na sutrašnjem sastanku odlučiti da li će Brijatoreu dozvoliti da ostane na čelu Kvins Park Rendžersa.

Brijatore je doživotno suspendovan iz Formule jedan jer je naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da namerno izazove incident na trci u Šangaju 2008. godine, kako bi pomogao timskom kolegi Fernandu Alonsu da trijumfuje.

Brijatore je suvlasnik Kvins Park Rendžersa zajedno sa direktorom Formule jedan Bernijem Eklestonom i indijskim biznismenom Lakšmijem Mitalom. Italijan je uz to i direktor Upravnog odbora drugoligaške ekipe iz zapadnog Londona.

Pogledajte još