Lažna dojava o bombi evakuisala Palatu pravde

Beogradska Palata pravde u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada danas je ponovo bila evakuisana zbog lažne anonimne dojave o bombi, rečeno je u birou Ministarstva unutrašnjih poslova.

Anonimna dojava stigla je oko 11 sati, pa izvršena evakuacija zaposlenih i svih drugih lica koji su se zatekla u zgradi.

Kontradiverzione ekipe MUP-a obavile su KD kontrolu i utvrdile da je reč o lažnoj dojavi, nakon čega su sudovi i tužilaštva nastavili sa radom, a zaposleni i građani vratili su se u zgradu.

Zbog štrajka advokata u sudskim zdradama ima daleko manje ljudi nego inače, jer se suđenja, ročišta i saslušanja mahom odlažu.

Tokom ove godine bilo je više od 10 lažnih dojava o bombama u toj zgradi, dok je 2008. Palata pravde bila je efakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava.

Nakon što su nadležni organi poštrili kažnjavanje aninimnih dojavljivača taj trend je zaustavljen već početkom naredne goidne.

U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična deljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, Višeg suda u Beogradu, kao i sva nadležna tužilaštva.

Izvor: kurir

Pogledajte još