Noć u BG: Četiri udesa, 1 poginuo

Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko 21.45 časova kod naselja Busije, između Batajnice i Ugrinovaca, rekla je Macura.

Osoba stara 41 godinu zadobila je povredu glave, a prevezena je u Urgentni centar, istakla je Macura i dodala da se nesreća dogodila kada je automobil udario u cisternu.

U udesu oko 23.10 časova na Zrenjaninskom putu muškarac star oko 48 godina zadobio je povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je portparol Hitne pomoći.

Dve osobe, od kojih je jedna stara 35, a druga 20 godina, lakše su povređene u udesu oko 00.30 časova na autoputu kod "Geneks kule" i sa povredama istezanje vrata prevezene su u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 35 godina je u udesu oko 01.00 čas na Starom sajmištu kod starog železničkog mosta zadobio povredu istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 109 intervencija od kojih 25 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 269 intervencija od kojih 78 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici, osobe sa hipertenzijom i dijabetičari, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, a vozačima, ali zbog hladnog vremena i pešacima, da ne uzimaju alkohol.

Macura je porucicila da je potrebno biti sit i naspavan, a starijim osobama i hroničnim bolesnicima da ne izlaze iz kuća.

B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.