Nikolić: RSK će opet postojati

NIŠ, 10. januar 2007. (FoNet) - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić rekao je večeras da Srbija neće biti ni stopu manja, niti veća nego što je sada ukoliko SRS pobedi na parlamentarnim izborima i dodao da će Republika Srpska Krajina (RSK) opet postojati.

"Jednog dana će RSK opet postojati i oni će odlučiti s kim će i kako živeti. Naš cilj je da Srbija i Crna Gora jednom ponovo budu ista država. I neka niko ne pominje da bi Vojvodina mogla da bude izvan Srbije", rekao je Nikolić na predizbornom skupu u Nišu.

Nikolić je izjavio da dolaska SRS na vlast ne treba da se plaše pošteni ljudi, već oni koji su krali i nisu razmišljali o budućnosti Srbije.

"Boje se vlastodršci našeg dolaska. Cilj nam je da zaustavimo mito i korupciju i da se obračunamo sa kriminalcima", izjavio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, SRS će sprečiti rasprodaju fabrika i omogućiti zapošljavanje građana.

Okupljenim u sportskoj hali u Čairu je pročitano pismo predsednika SRS Vojislava Šešelja, koji se nalazi u pritvoru Haškog suda, pošto je optužen za ratne zločine.

Šešelj je optužio predsednika i premijera Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu da sprovode politiku NATO i da su nosioci politike koja je porazila Srbiju.

Pogledajte još