6 alkoholnih pića koja možete konzumirati bez griže savesti!

Crno vino

Crno vino po običaju ima manje kalorija od belog, a savršeno ide uz crveno meso. Inače, crveno vino pomaže u smanjenju holesterola, bilo da je merlot ili cabernet vrsta, jer su puni antioksidanasa i imaju manje sulfita, što odmah uslovljava manji rizik od mamurluka.

Belo vino

Ukoliko niste ljubitelj crnog vina, savršena alternativa je belo. Samo vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše, jer su studije pokazale da belo pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu, pa se malo zanesemo u količini. Belo sadrži skoro ista svojstva kao i crno, samo mu je nivo antioksidanasa manji.

Tekila

Ako niste znali, vaše omiljeno piće, tekila je napitak koji nema glutena, a pravi se od minimum 51 odsto fermentisane i destilovane agave. Ukoliko je pijete čistu, možda će vam goreti usta, ali nećete imati glavobolju ceo dan. Tekila u spoju sa ostalim pićima, pogotovo sa slatkastim sokovima može da izazove migrenu.

Vodka

U jednoj čaši vodke postoji samo 97 kalorija, što je čini savršenim pićem za novogodišnji provod, s obzirom da u jednaoj visnkoj čaši ima 100 kalorija. Pijte je čistu, bez dodatnih alkoholnih pića ili sokova, eventualno dodajte kiselu i lajm, ili limun kao detalj.

Kuvano vino

Kuvano vino spada u najomiljenije zimske napitke s kojim se širom sveta nazdravlja na trgovima svetskih metropola. Ovakvo vino deluje na vas poput čaja, zaustavljajući prehladu i bilo kakvu upalu, ukoliko u njega stavite cimet koji reguliše nivo krvi i narendate koru pomorandže koja je bogata vitaminom C.

Šampanjac

Kakav bi to bio Božić ili Nova godina u kojoj niste popili bar jednu čašu šampanjca? Ne dozvolite da vas grize savest, običan šampanjac ima samo 91 kalorija u jednoj čaši.

Izvor: best