Nemoguće zabraniti navijačke grupe

BEOGRAD, 8. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić ocenio je da inicijativa o zabrani navijačkih grupa nije pametna ideja.

"Ne mislim da je pametno zabranjivati nešto što je nemoguće zabraniti. To su nepromišljene najave. Kako će neko bilo kome, recimo meni kada sutra odem sa funkcije predsednika Zvezde, da zabrani da odem na stadion sa šalom kluba", zapitao se Lukić u razgovoru sa novinarima.

Lukić je, ipak, podržao borbu protiv negativnih pojava na tribinama, odnosno huligana i kriminala među navijačima, ali je istakao da klubovi ne mogu da rešavaju takve probleme.

"Ako neko ima nekih takvih saznanja treba da reaguje, ali zna se ko je zadužen za te stvari. Ovako se loptica samo prebacuje na klubove, a mi se svi bavimo samo sportskim pitanjima", naveo je Lukić i naglasio da uprava Zvezde nema problema sa nasilnim navijačima.

"Mene niko ne zaustavlja pa da moram da se bijem po ulici, ne preti nam se, ne prekidaju nam se treninzi", rekao je Lukić.

Inicijativu za zabranu organizovanog delovanja navijačkih grupa pokrenuo je republički javni tužilac Slobodan Radovanović posle prošlomesečnog brutalnog ubistva simpatizera francuskog Tuluza Brisa Tatona.

Agencija Beta, međutim, u Radovanovićevom kabinetu danas nije mogla da dobije odgovor na pitanje dokle se stiglo u sprovođenju te inicijative, odnosno kako će ona biti definisana, što je, prema ranijim najavama, trebalo da bude odlučeno ove nedelje

Pogledajte još