TUŽNO: Roditelji prodaju sina kako bi izlečili ćerku

Fotografije majke koja prodaje sina na ulici uslikane u Šangdongu u istočnoj Kini munjevito su obišle svet. Na ovaj očajnički potez roditelji su se odlučili da bi prikupili novac za lečenje njegove sestre bliznakinje koja boluje od akutne leukemije.

Majka Meng koja je na javnoj aukciji na ulici ponudila svog sina onom ko najviše plati kaže da ona i njen suprug vole oboje svoje dece, ali da će njihova ćerka umreti ako ne prikupe sredstva za njeno lečenje. Kako roditelji nemaju uslova da plate skupe terapije za nju, odlučili su da svog dečaka prodaju dobrim ljudima kako bi i on i sestra imali priliku za život.

"Do prošle godine imali smo predivnu porodicu i mislili smo da imamo sve što nam treba. Ali sve se to promenilo kada je mojoj ćerki u avgustu dijagnostikovana leukemija i svu smo našu ušteđevinu potrošili, čak i pozajamili od prijatelje sve što smo mogli. To nije bilo dovoljno i nadamo se da ćemo prikupiti gotovinu od prodaje našeg sina, rekla je Meng.

Pre nego što su odlučili na ovaj šokantan potez, porodica je prodala sav nameštaj i na kraju stan u kojem su živeli. Danas žive u garsonijeri od 10 kvadratnih metara, u blizini bolnice u kojoj se bolesna devojčica leči. Dodatni problem predstavlja činjenica da ni stan u kome žive sada ne mogu da zagreju kako treba, a to je veoma važno za devojčicu koja prima hemoterapiju.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još