Sindikat i Vlada usaglasili predlog

BEOGRAD, 9. oktobra 2009. (Beta) - Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije postigli su dogovor sa Vladom Srbije o Predlogu zakona o ograničenju broja službenika u republičkoj administraciji, pošto su u taj predlog ugrađeni važni predlozi sindikata, izjavio je u petak Predsednik Sindikata zaposlenih u državnoj upravi Njegoš Potežica.

"Zakonom su obuhvaćeni svi službenici u republičkoj administraciji, od Vlade Srbije, preko organizacija koje se finasiraju iz budžeta, do agencija", rekao je Potežica agenciji Beta, napominjići da će, prema sadašnjem predlogu, posao izgubiti između 2.800 i 3.000 ljudi.

Potežica je izrazio zadovoljstvo što je u Nacrt zakona na predlog sindikata ugrađena odredba da ne dominira ocena koju je radnih dobio od poslednjeg rukovodioca, već da se uzmu i obzir i ranije ocene.

Prema njegovim rečima, radnicima koji izgube posao u državnoj administraciji u skladu sa ovim predlogom biće isplaćena otpremnina u iznosu jedne trećine tromesečnog proseka bruto zarade po godini radnog staža.

Pogledajte još