HORGOŠ: Konvoj taksista prevozio emigrante

Uhapšeni, navodno, nisu hteli da odaju kuda su hteli da prevezu Sirijce, kao i to koliko novca su dobili za tu uslugu. Iste večeri nađeno je još petoro ilegalaca sa Kosova i Metohije.

Prema informacijama do kojih je došao "Alo", u prvoj akciji carinika na graničnom prelazu Horgoš u ponedeljak, nekoliko minuta pre ponoći, u automobilu subotičkih registracija pronađeno je pet Albanaca. Oni kod sebe nisu imali nikakva dokumenta.

- Automobilom je upravljao Đ. D. (23) iz Subotice, koji će krivično odgovarati za nedozvoljen prelazak granice i trgovinu ljudima. On je među petoro ilegalaca prevozio i jednu tročlanu porodicu sa malim detetom - objašnjava naš sagovornik iz Carine.

Samo nekoliko minuta kasnije, na svega 100 metara dalje, na graničnom prelazu Horgoš, policija je pretresom četiri taksi vozila beogradskih tablica primetila 16 ljudi iz Sirije koji kod sebe nisu imali dokumenta.

- Bilo je sumnjivo što je granicu pokušao da pređe konvoj taksi vozila. Pretresom smo kod njih otkrili ilegalce. Krivično će zbog ovoga odgovarati M. Z. (52) , F. M. (62) , F. O. (57) i E. M. (52), svi iz Beograda - dodaje naš sagovornik.

Na meti trgovaca ljudima najčešće se nađu mlade žene, siromašni, deca i fizički i građevinski radnici. Gotovo po pravilu su izloženi torturi, prinudi na seks, prebijanju, izgladnjivanju i svim vrstama psihofizičkog zlostavljanja.

Spakovao u „pasat” destoricu ilegalaca!
Policija je uhapsila R. R. (52) iz Gadžinog Hana zbog sumnje da je u „pasatu“ bugarskih registarskih oznaka prevozio sedam državljana Sirije i trojicu Iračana. Automobil je zaustavljen u blizini Ražnja, nakon čega je vozač priveden.B. J.

Izvor: Alo

Pogledajte još