Evo kako da postanete multiorgazmički muškarac!

Tek tokom zadnjih četrdeset godina prepoznali smo i prihvatili ženske orgazme u nizu kao normalne, a činjenica da muškarac može doživeti više orgazama, za većinu od nas je još uvek tako iznenađujuća, da jedva možemo poverovati.

Muški orgazam bez ejakulacije

To je moguće zato, jer su orgazam i ejakulacija dva odvojena procesa. Orgazam nije samo stvar genitalija, nego obuhvata celokupno telo, a najznačajniji organ je mozak. Činjenica da je moguće postići orgazam u snu ili elektronskim stimulisanjem određenih delova mozga, govori u prilog ovoj teoriji.

Za razliku od orgazma, koji je vrhunac emocionalnog i telesnog doživljavanja, izliv je samo refleks ritmičkog skupljanja mišića karlice, što završava ejakulacijom sperme.

Multiorgazmički muškarci mogu osetiti grč orgazma kao prijatno napinjanje u karlici odnosno drhtaje u prostati, za šta ejakulacija nije potrebna, a erekcija ostane. U tom slučaju telo razgrađuje i usisava spermatozoide, slično kao kod muškaraca koji su obavili vazektomiju.

Moguća je i povratna ili retrogardna ejakulacija, što nije štetno, ali uzrokuje gubitak erekcije. Pomoću određenih vežbi možemo naučiti doživeti vrhunac orgazma, a da ne podstaknemo refleks ejakulacije.

Nadzirite svoje telo

Najpre morate upoznati samoga sebe, istražiti svoje telo i naučiti kako vam vaš penis, testisi, međica, čmar, prostata i mišići karlice mogu pomoći da se uzbudite. Morate biti svesni kruženja bioelektrične energije u telu, što je na istoku nazivaju či, i pomoću misli je znati preusmeravati iz polnih organa u ostale delove tela. Kritičan trenutak je trenutak grčenja prostate. Tada je potrebno pričekati ili na trenutak smanjiti stimulaciju, a određenu meru nadzora možete postići i tako da prostatu čvrsto obuhvatite svojim pubokokciegalnim odnosno stidno-trtičnim mišićem.

To je isti mišić koji vam omogućava nadzor nad uriniranjem, a životinjama mahanje repom.

Zanimljivo, sama reč penis na latinskom znači rep. Vrlo je bitno da ovaj mišić jačamo stezanjem i opuštanjem ili zaustavljanjem mlaza urina, što je poznato kao Keglove vežbe. Preporučuje se takođe da bešika tokom polnog odnosa bude prazna. Važno je i nadzirano, pravilno i duboko disanje iz stomaka. Redovnim vežbama disanja vaše će disanje automatski postati dublje.

Učite tehnike tokom samozadovoljavanja

Do orgazama bez ejakulacije vam može pomoći samozadovoljavanje, tokom koga se mogu naučiti tehnike za zadržavanje ejakulacije. Dajte sebi vremena, stimulišite celi penis, dodirujte i testise i čmar, a radije nego na pornografska pomagala usredotočite se na svoje telo i osećaje. Kada se približite izlivu, zaustavite se i opustite, a pre nego što nastavite pričekajte da uzbuđenje malo splasne. Morate prestati na vreme, radije nego prekasno.

Osim dubokog disanja ejakulaciju će vam pomoći zadržati i stezanje mišića karlice ili ručno stiskanje penisa. S kažiprstom i srednjim prstom obuhvatite donju stranu penisa, a palac stavite na vrh i stisnite, ili penis uzmite kao lopatu i s palcem pritisnite na vrh glavića.

Pomaže takođe ako testise, koji se pre ejakulacije lagano povuku u telo, obuhvatite s palcem i kažiprstom i povučete ih od tela.

Polno uzbuđenje možete osloboditi i masažom međice, s pritiskom na tačku za milion dolara, koja se nalazi neposredno iza čmara, ili troprstim zatvaranjem, gde s kažiprstom i prstenjakom držimo mokraćovod na mestu, a srednjim prstom na njega snažno pritisnemo.

Ne očajavajte ako vam na početku neće uspeti da zadržite ejakulaciju ili ako ipak izgubite erekciju. Uz puno vežbe sve ćete lakše nadzirati svoju ejakulaciju, a zbog vašeg novostečenog znanja najverovatnije će biti vrlo zadovoljna i vaša partnerka.

Izvor: intimatemedicine

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.