Meč sa Srbijom je veliko poniženje

BUKUREŠT, 11.oktobra 2009.(Beta) - Selektor rumunske fudbalske reprezentacije Razvan Lučesku izjavio je posle poraza od reprezentacije Srbije sa 5:0 da je to "veliko poniženje" i da je on glavni krivac za to.

Rezultat sinoćnje utakmice je "poniženje, jedno od najvećih", rekao je Lučesku i dodao da o "takvim situacijama ne vredi razgovarati", naglasivši da je sve krenulo naopako posle drugog primljenog gola, prenosi Sport.ro.

Lučesku je ocenio da su Rumuni "sa velikom lakoćom" izgubili sredinu terena i od tog trenutka "kao da smo poludeli", a u takvim momentima "nije teško izgubiti glavu", naveo je selektor.

Selektor rumunske reprezentacije rekao da je on očigledno "glavni krivac" za sinoćnju igru Rumuna, jer je trener uvek prvi odgovoran, a "protekla noć je bila idiotska sa svih aspekata", ocenio je Lučesku.

"Rumunski fudbal prolazi kroz težal period, ali treba da nađemo snagu da pređemo preko toga", dodao je Lučesku.

Sportski komentatori su tokom prenosa utakmice iz Beograda ocenili da je reprezentacija Srbije sastavljena od igrača koji svi poseduju veliku individualnu vrednost, i od kojih je selektor Srbije Radomir Antić izgradio jedan povezan i snažan tim.

U prvim komentarima posle okončanja utakmice u Beogradu rečeno je "da je uopšte rumunski fudbal bolestan", i to prvenstveno zato što ne postoji ideja dugoročnog razvoja.

Poraz u Beogradu je prvi od aprila ove godine, kada je Razvan Lučesku preuzeo rumunsku reprezentaciju, ali i najveći poraz nacionalnog tima za poslednjih 26 godina, tačnije od 1983. kada su takođe primili pet golova u utkamici sa Velsom. Interesantno je da je tada selektor rumunske reprezentacije bio Lučeskuov otac, Mirčea.

(old_image)Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je nakon večerašnje pobede nad Rumunijom (5:0) da se Srbija zasluženo plasirala na Svetsko prvenstvo, jer tamo i pripada svojim kvalitetom.

"Najlepšim mogućim rukopisom ispisali smo svetle stranice srpske istorije. Neću namerno da kažem fudbala, jer ovo što smo uradili ulazi u anale naše istorije", bio je prvi Antićev komentar na konferenciji za novinare posle utakmice.

Antić je istakao da je Srbija još jednom demonstrirala svoj autoritet na terenu.

"Pobedili smo dokazavši da posedujemo autoritet. U ovom trenutku mogu samo da kažem - Afriko, dolazi Srbija! Iz Beograda smo overili vizu, a to smo i želeli. Otišli smo tamo gde pripadamo... Ovo je više od igre i više od osećaja. Za ovo je potrebno živeti", kazao je on.

Antić je ocenio da je pored ekipe, pobedu odnela i publika, pošto je meč protekao bez incidenata.

"Rezultatski je ovo velika pobeda. Odmah sam shvatio da je najveća pobeda ponašanje publike. Sve je bilo lepo, pokazali smo da smo Srbi i to na najlepši način. Lepa slika će otići u svet", rekao je on.

Selektor Srbije pohvalio je sve igrače i naveo da su još jednom dokazali da zaslužuju mesto u veliki evropskim klubovima.

"Imam zlatne momke koji igraju u velikim klubovima. To pokazuju iz nedelje u nedelju, kao što su se dokazali i u reprezentaciji. Biće lepo proslaviti ovaj uspeh na ulicama Beograda", izjavio je Antić.

On je dodao da je na početku drugog poluvremena izveo Lukovića, koji je imao žuti karton i uveo iskusnog Ivicu Dragutinovića, kako bi ekipa dobila mirnoću.

Antić je poručio da će se, zajedno sa igračima, potruditi da u narednom periodu stvori još lepšu atmosferu u nacionalnom timu i da će protivnici o Srbiji morati da "govore u superlativu".

Pogledajte još