Ruske ekipe pobednice Kupa Evrope

BEOGRAD, 10. oktobra 2009. (Beta) - Mečevima sedmog kola u Ohridu je završen šahovski klupski Kup Evrope pobedama ruskih ekipa - Ekonomista iz Saratova u muškoj i Spartak Vidnoe u ženskoj konkurenciji.

Beogradska Lasta je na muškom turniru bila 15. među 54 ekipe sa osam meč bodova i 23 osvojena poena, a večeras je igrala 3:3 sa ukrajinskom ekipom A DAN DZO & PGMB.

Ceo poen osvojili su Slaviša Brenjo i Nikola Ostojić, remizirali su Miloš Pavlović i Zoran Arsović, dok su poraženi Petar Benković i Miloš Lapčević.

Na ženskom turniru, Radnički iz Rudovaca je zuzeo osmo mesto od 11 učesnika sa učinkom 7 (11), dok je beogradski BAS bio deseti sa 5 (11,5).

Rudovčanke su večeras izgubile od pobednika, Spartaka Vidnoe sa 1:3 - remizirale su Svetlana Petrenko i Ana Benderać, a izgubile su Irina Čoluškina i Kristina-Adela Fojšor.

Istim rezultatom BAS je poražen od branioca titule Cercle d'Ećecs Monte Carlo - Nataša Bojković i Tatjana Vasilevič su remizirale, dok su Ina Gaponenko i Anđelija Stojanović izgubile.

Od ekipa sa prostora bivše Jugoslavije najbolji plasman na muškom turniu ostvario je skopski Alkaloid, koji je sa pet igrača iz zemalja nekadašnjeg ŠSR-a zauzeo 11. mesto sa 10 (25,5), a isti broj meč bodova 10 ali i 33 poena ima petoplasirani Baden Baden iz Nemačke.

Na ženskom turniru, ekipa T-com Podgorica, u kojoj igra i srpska reprezentativka Alisa Marić, bila je peta sa 9 (15), dok drugoplasirana ekipa iz Monte Karla ima učinak 9 (18,5).

Pogledajte još