Tadić i Đelić razgovarali sa muftijom Zukorlicem

NOVI PAZAR, 14. januara 2007. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić i kandidat DS za premijera Božidar Đelić razgovarali su danas u Novom Pazaru sa muftijom sandžačkim Muamerom Zukorlićem.

Tadić je izjavio da je ravnomerni regionalni razvoj veoma važan i najavio investicije nove vlade Srbije kako bi Sandžak kao razvijena regija ušao u EU.

Prema Tadićevim rečima, Srbija je zbir identiteta koji u Evropsku uniju treba da uđe kao jedinstveni identitet.

Muftija Zukorlić je istakao da je tokom sastanka bilo reči o značaju jedinstva i snage Islamske zajednice da odgovori izazovima civilizacije i održavanju stabilnosti i razvoja Sandžaka.

Zukorlić je dodao da je sa predstavnicima Demokratske stranke razgovarao i o reafirmaciji protokola potpisanog sa Vladom Srbije po kojem bi Islamska zajednica Sandžaka bila most saradnje Srbije sa islamskim svetom.

Sandžački muftija je pozvao građane da izađu na izbore i dostojanstveno učestvuju na njima.

Prema njegovim rečima, predstavnici DS su podržali ideju o tome da se umesto privatnog i državnog univerziteta u Novom Pazaru, osnuje jedan koji bi bio zajedničko vlasništvo privatnog i državnog kapitala.

Kandidat za premijera DS Božidar Đelić je najavio da će krajem januara učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu gde će razgovarati sa predstavnicima više islamskih zemlja što za Sandžak i Srbiju otvara "neslućene mogućenosti" saradnje.

On je naglasio da se investicioni fondovi islamskih zemalja trenutno najaktivniji u svetu i dodao da je Sandžak most Srbije sa islamskim svetom.

Pogledajte još