UHAPŠENI: 8 osoba proneverilo 40 miliona dinara u "Komercijalnoj banci"

Uhapšen je M.B. (37) iz Kraljeva, blagajnik i likvidator filijale „Komercijalne banke“, jer je proneverio i falsifikovao službene isprave. Policija je uhapsila i njegove pomagače, A.B. (41), D.M. (57), D.M. (23) i D.R. (54) iz Smederevske Palanke, I.S. (32) i D.M. (131) iz Velike Plane i F.S. (123) iz Vrnjačke Banje.

Krivičnom prijavom su obuhvaćene još dve osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenika.

Blagajnik iz Kraljeva M.B. je iz blagajne banke proneverio devizni novac u protivvrednosti od oko 3 miliona dinara, a po prethodnom dogovoru, sa računa banke je izvršio prenos oko 36 miliona dinara i 142.890 evra na dinarske i devizne račune ostalih uhapšenih.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici uhapšenih, dok će M.B, koji se nalazio u bekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužiocu u Kraljevu.

Saopštenje Komercijalne banke
"Zloupotreba službenog položaja u filijali u Kraljevu otkrivena je u procesu interne kontrole, o čemu su odmah obavešteni nadležni organi sa kojima banka u potpunosti sarađuje. Do okončanja istrage Banka se po ovom pitanju neće više oglašavati.Podrazumeva se da nijedan deponent Banke neće trpeti štetu zbog postupaka bankarskog službenika".

Izvor: Blic

Pogledajte još