Dujković želi pobedu protiv Hrvatske

BEOGRAD, 12. oktobra 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi Hrvatsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tako ostati u vrhu tabele Grupe sedam.

Mlada reprezentacija doputovala je u Varaždin, gde će sutra od 17.30 igrati protiv Hrvatske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine.

"Ovo je važan meč za nas jer bismo pobedom ostali u vrhu tabele zajedno sa Slovačkom. Mislim da bismo, uz sigurnu igru na svom terenu do kraja kvalifikacija, imali velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Danskoj", rekao je Dujković za sajt FSS-a.

"Osvajanjem tri boda iz konkurencije bismo izbacili Hrvatsku, što bi nam donelo odličnu poziciju u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo", dodao je.

Srbija je u petak u Novom Sadu pobedila Kipar sa 2:0 i u Grupi sedam zauzima drugo mesto sa šest bodova iz tri utakmice, dok Slovačka na prvom mestu ima bod više. Slovačka sutra od 16.30 igra protiv Kipra.

Selekcija Norveške je treća sa četiri boda iz četiri utakmice, dok je Hrvatska na četvrtom mestu sa tri boda, ali iz dva meča. Poslednje mesto u grupi zauzima Kipar sa tri boda.

Dujković može da računa na sve fudbalere, osim na ranije povređenog Ivana Radovanovića. Selektor "orlića" će najverovatnije izvesti isti sastav koji je počeo meč protiv Kipra.

"Moja filozofija fudbala jeste da se ne menja tim koji pobeđuje, ako to nije neophodno", rekao je Dujković.

Pogledajte još