Andrej Vučić: Pokazali smo isprave Žandarmi: Probili su kordon

Trojica od ukupno osmorice pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji se sumnjiče da su učestvovali u prebijanju Andreja Vučića i Predraga Malog 28. septembra prošle godine, juče su duže od četiri sata iznosili odbranu pred zamenikom višeg javnog tužioca.

Kako Kurir nezvanično saznaje, oni su na saslušanju tvrdili da nisu znali da je reč o bratu premijera, već da su posumnjali da su četiri osobe pokušale da probiju kordon.

- Oni su ostali pri navodima da su se osobe koje su navodno pokušale da probiju kordon oglušile o njihovo naređenje i da je zbog toga došlo do upotrebe sile. Objašnjavali su da su obezbeđivali skup visokog rizika i da su samo slušali naređenja pretpostavljenih. Tvrdili su da je do veće upotrebe sredstava prinude došlo kad su primetili da je jedan od muškaraca naoružan - kaže izvor Kurira iz istrage.

Pred istim tužiocem, nekoliko dana ranije, kako saznaje Kurir, saslušani su i oštećeni u postupku - Andrej Vučić i Predrag Mali.

- Andrej Vučić ispričao je da su na putu do Krunske ulice naišli na kordon policije i da su se uredno legitimisali. Žandarmi su, međutim, kako je naveo, tada počeli da ih tuku - kaže sagovornik iz istrage.

U Tužilaštvu bi danas trebalo da budu saslušana preostala četvorica žandarma koji se sumnjiče za napad na vojno lice u vršenju službe, kao i mučenje i zlostavljanje. Osmi osumnjičeni, njihov kolega Rade M., tereti se za zloupotrebu službenog položaja.
Izvor: kurir

Pogledajte još