HOROR NA PLAŽI: Velika bela ajkula odgrizla noge surferu

0

Iako mu je grupa surfera odmah pritekla u pomoć, četrdesetjednogodišnjak je podlegao povredama neposredno pošto je izvučen na obalu.

Japanski surfer Tadaši Nakahara poginuo je jutros u napadu velike bele ajkule nedaleko od grada Balina na severnoj obali australijskog Novog Južnog Velsa, prenose strani mediji. Iako mu je grupa surfera odmah pritekla u pomoć, četrdesetjednogodišnji Japanac podlegao je povredama neposredno pošto je izvučen na obalu.

Prema prvim informacijama, Tadaši Nakahara sedeo je na dasci za surf samo desetak metara od obale na popularnoj surferskoj plaži Šeli Bič s još četvoricom prijatelja kad ga je napao morski pas. Veruje se da je reč o četiri metara dugačkoj velikoj beloj ajkuli. Nakahara je u napadu izgubio obe noge i uprkos brzoj reakciji ostalih surfera preminuo je zbog velikog gubitka krvi.

Lokalne vlasti krenule su u akciju potrage za velikom ajkulom koristeći helikoptere, brodove i džet-skijeve. Veruje se da je u pitanju iosti morski pas koji samo dan ranije napao surfera na plaži seven majl.

Cela obala, u dužini od 15 kilometra, zatvorena je kako bi se izbegle veće žrtve.

Nadlanu

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.