SRAMOTA: Ukraden novac namenjen teško bolesnoj devojci

"Ne možemo da dođemo sebi od kada su nam javili da je nestala kutija sa dobrovoljnim prilozima koja je bila u centru grada. Slučaj smo odmah prijavili policiji, ali novac još nije nađen. Ne znamo koliko para je tačno bilo, jer Draganini prijatelji kutije prazne tek kada se napune", priča Draganina majka Vesna.

Prozirna kutija sa natpisom "Za Draganin korak", jedna od desetak postavljenih na nekoliko lokacija u gradu i selima mitrovačke opštine, ukradena je u po bela dana ispred prodavnice "Domis enterijeri" kod Pravoslavne crkve.

Jovanići su se 1997. godine nakon ratnih dešavanja doselili iz Belog Manastira u Hrvatskoj. Draganin otac poginuo je u ratu, a brat Miroslav umro od sepse u mitrovačkoj bolnici, tako da devojka živi samo sa majkom Vesnom i bratancem Draganom u zgradi socijalnog stanovanja u naselju Kamenjar.

Račun za pomoć Nova operacija zakazana je za april, ali su Jovanići dosad prikupili samo 32.000 dinara. Za akciju "Za Draganin korak" otvoreni su računi u Rajfajzen banci: dinarski: 265000000093276662 i devizni: RS3526505000002409618

Porodica živi od Vesnine male penzije i dodatka za negu drugog lica koje Dragana dobija od kako je u saobraćajnoj nesreći pre pet godina ostala nepokretna. U automobilu koji je udario u banderu niko nije stradao, osim Dragane koja je ostala nepokretna zbog povreda gornjih i donjih ekstremiteta. U međuvremenu je počela da pokreće ruke zahvaljujući redovnim vežbama i masažama, a nakon prvog tretmana matičnim ćelijama počela je da oseća i stopala, prenosi portal 021.rs

"Od prijatelja smo čuli za operaciju matičnim ćelijama na klinici "Stamzelen" u Beču. Za prvu operaciju jedva smo prošle godine prikupili 10.000 evra zahvaljujući plemenitim sugrađanima, ali i mnogim poznatim ličnostima i pevačima koji su učestvovali na humanitarnim koncertima organizovanim za mene. Bečki specijalisti nisu garantovali uspeh, ali su mi nakon prve operacije dali novu nadu i ulili optimizam da ću prohodati", kaže Dragana, koja je još prikovana za krevet i invalidska kolica.

Pogledajte još