VUČIĆ: Idem u Zagreb kod Kolinde

0

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, posle konsultacija sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, odlučio da putuje na inauguraciju nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da u Zagreb nosi poruku mira i saradnje.
A izazvan jednim novinarskim pitanjem da li u Zagreb ide da bi na taj način “oprao fleke” Predsednika Nikolića,
Premijer je odgovorio da on ne pere nikakve fleke:
“Predsednik Nikolić je opravdano sprečen da prisustvuje inauguraciji, ali u dogovoru sa njim ja ću otići na inauguraciju hrvatske Predsednice Kolinde.
Niste primetili da na najmanje pet-šest najvećih uvreda koje su stigle iz Zagreba nismo odgovorili, a odgovarili smo i mnogo moćnijima!
Znao sam da je to pravično i pošteno. Nisam odgovarao jer živimo na istom prostoru. Ne mislite da ću da se udvaram bilo kome i bilo čemu? Ono što mi istinski želimo je unapređenje odnosa u regionu koje će ići na dobrobit i našeg i hrvatskog naroda. “

Premijer je objasnio da je takvu odluku doneo želeći da pokaže celom svetu da je Srbija “normalna i pristojna zemlja” i da je mnogo od lične i poltiičke sujete važnija politička i regionalna stabilnost.
Ne pamtim da je neka odluka, koja nije dobro ni za mene lično, a ni za stranku,

naišla na toliki otpor. Nijednu noć nisam dobio toliko negativnih komentara, ali ja odluku menjati neću. Jer nije moj posao da se ulizujem i da radim dobro što je jednokratno, već dugoročno dobro za naše građane. Bilo bi me sramota kada bih vodio politiku koja bi ugrozila budućnost našeg naroda – rekao je Vučić.

Postavljeno je i pitanje koliko je međunarodna zajednica vršila pritisak da bi otišao na inauguraciju.

Niko iz međunarodne zajednice nije smeo ni da me pozove da me pita da li idem. Tako se sa Srbijom ne razgovara – rekao je Vučić.

On je naveo da je njegov posao da se bori za Srbiju, da ne donosi lake odluke – jer za lake odluke “mogli ste da me izaberete i za predsednika kućnog saveta”.

Dodao je da će tokom boravka u Zagrebu posetiti Mitropoliju SPC, te da će sa Miloradom Pupovcem prisustvovati liturgiji na Dan srpske državnosti – Sretenje u pravoslavnoj crkvi u Zagrebu.

Foto: printscreen/youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.