OVO SMO ZNALI: Većina ljudi ima seks NA POSLU

0

Ljubav ne bira vreme ni mesto, pa se često događa i na poslu gde se većina koleginica i kolega upušta u veze koje nisu samo poslovne ili prijateljske, pokazuju rezultati istraživanja koje je na 600 ispitanika proveo portal MojPosao.

Većina od 82 posto ispitanika priznala je upletenost u ljubavnu vezu na poslu, koja je prosečno trajala godinu dana i devet meseci. Ispitanici svih godina u podjednakoj su se meri upuštali u ljubavne veze na radnom mestu, pri čemu su se oni sa srednjom stručnom spremom u nešto većoj meri upuštali u veze nego ispitanici s višom i visokom stručnom spremom.

Od ispitanika koji su priznali da su na radnom mestu imali nešto više od prijateljskog ili poslovnog odnosa, njih 46 odsto priznaje da se radilo o ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Žene za ozbiljne veze, muškarci za seks

Malo više od petine ispitanika (24 odsto) imalo je isključivo seksualni odnos s osobom s posla, dok ih je 16 odsto samo bezazleno koketiralo.

Uzajamni platonski odnosno doživelo je 14 odsto ispitanika. Najčešće su veze među poslovnim kolegama Većina ispitanika je neki oblik ljubavnog odnosa s osobom s posla imala upravo s kolegom (81 odsto). Njih 21 posto imalo je vezu s nadređenom osobom, dok je svega devet posto ispitanika bilo u vezi s podređenom osobom.

Najčešće su veze među poslovnim kolegama

Žene se na poslu češće upuštaju u ozbiljnu vezu (52 odsto žena i 37 odsto muškaraca), dok se muškarci češće upuštaju u isključivo seksualne odnose (28 odsto muškaraca i 22 odsto žena). Ispitanici s visokom stručnom spremom u većoj meri od ostalih ispitanika imaju ozbiljnu ljubavnu vezu (52 odsto), dok ispitanici s višom stručnom spremom češće nego drugi imaju odnos baziran isključivo na seksu (31 odsto).

Većina ispitanika je neki oblik ljubavnog odnosa s osobom s posla imala upravo s kolegom (81 odsto). Njih 21 odsto imalo je vezu s nadređenom osobom, dok je svega devet odsto ispitanika bilo u vezi s podređenom osobom. Kada je u pitanju skrivanje ljubavne veze na poslu, 33 odsto ispitanika uspešno je sakrilo svoju vezu od ostalih kolega, nije je uspelo sakriti 42 odsto, a 19 odsto ih nije ni pokušalo sakriti. Svega šest odsto ispitanika navodi da su rekli kolegama za svoju ljubavnu vezu, ali su je skrivali od nadređenog.

Seks u kancelariji, ostavi i toaletu

Kada je u pitanju seks na radnom mestu, 26 odsto ispitanika imalo je seksualne odnose u prostorijama firme u kojoj rade. Njih 50 odsto praktikovalo je seks u svojoj kancelariji, 31 odsto imalo je odnose u ostavi, a 30 odsto u toaletu. U tuđoj kancelariji seksualne odnose je imalo 16 odsto ispitanika, a 25 odsto u sobi za sastanke. Više muškaraca (34 odsto) nego žena (22 odsto) priznalo je da su imali seksualne odnose u prostorijama firme u kojoj rade.

Od ispitanika koji su imali vezu na poslu, 45 odsto tvrdi da veza nije uticala na njihovo obavljanje radnih zadataka, dok ih 43 odsto kaže kako je veza, zapravo, pozitivno uticala jer im je dala novi nagon za rad. Da je veza imala negativan uticaj na koncentraciju priznaje 11 odsto ispitanika, koji objašnjavaju da su imali problema sa suzdržavanjem i maštanjem.

Veza s kolegom ili koleginicom manje utiče na muškarce nego na žene – 52 odsto muškaraca izjavilo je da veza na poslu nije uticala na njihovo obavljanje radnih zadataka, dok je isto izjavilo 41 odsto žena.

Malo veza na poslu završava brakom
Brakom je ljubav s posla ozvaničilo tek 16 odsto ispitanika, 54 odsto ih je prekinulo vezu, dok je 30 odsto još u vezi s osobom s posla. Svega 10 odsto ispitanika izjavilo je da im je na poslu zabranjeno izlaženje s kolegama, dok njih 73 odsto navodi da nemaju takvu zabranu. Bez obzira na veličinu, firme retko imaju odredbu o zabrani izlaženja s kolegama.

Odredbu o zabrani (bilo formalnu, bilo neformalnu) ima 12 odsto velikih, te po 10 odsto srednjih i malih firmi.

Nadlanu / izvor: 021

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.