Policajce na sajmu zapalio bivši robijaš

Jedan od povređenih policajaca Goran Kovačević pušten je juče na kućno lečenje s Vojnomedicinske akademije dok su u toj bolnici zadržani na lečenju njegov kolega Milorad Dejanović i napadač Lejić.

Osumnjičeni Lejić je policajce i sebe polio benzinom na depou „Parking servisa“, jer je bio besan zato što mu je pauk dva puta za nekoliko sati odneo automobil.

- Dejanović ima opekotine po rukama, a Lejić po licu i rukama. Obojica su van životne opasnosti - kažu na VMA.

Lejiću je određen pritvor od 48 sati, ali to njemu nije prvi put da se našao iza rešetaka. On je 1992. ubio mladića u Resniku.

Nedaleko od rampe depoa na Starom sajmištu, gde je Predrag Lejić zapalio policajce i sebe, i dalje su vidljivi tragovi gašenja plamena.

- Ubio je jednog Crnogorca iz Resnika. Bilo je to u samoodbrani. Mog sina je pištoljem terao da drži psa u vazduhu dok on puca u tu životinju. Otkako je izašao iz zatvora, Predrag nije imao nijedan problem sa zakonom - priča Slobodan Lejić, Predragov otac. Majka Slavka ni juče nije mogla da poveruje šta je njen sin uradio.

- Strašno je to, i za njega, i za policajce. Ne znam šta je to moglo da se dogodi pa je hteo da se ubije. Mora da je u trenutku poludeo. Sigurno mu je nešto kvrcnulo u glavi. Nešto ga je izbacilo iz takta. Učinio je to iz revolta - priča Slavka.

Lejićevi roditelji tvrde da je Predrag juče radio kada se dva puta nepropisno parkirao.

Policija u sobi našla žalbu
Policija je juče pretražila Lejićevu kuću u Resniku, gde živi s roditeljima. U njegovoj sobi su našli žalbu koju je kucao „Parking servisu“ za kaznu od pre dve godine.

- On je bravar i varilac. Verovatno je radio ili u Trećoj gimnaziji ili u hotelu „Park“ čim se dva puta parkirao u istoj ulici. Ne opravdavam to što je učinio, ali verovatno je poludeo kada su mu dva puta u roku od tri sata digli automobil. Ko danas ima da plati 26.500 dinara za dve kazne. Pa mi imamo penziju ispod 20.000 dinara - naglašava Slavka.

Lejić se u sredu po podne, u roku od nekoliko sati, dva puta nepropisno parkirao pa su mu oba puta radnici „Parking servisa“ odneli automobil.

S tim što prvu kaznu nije ni platio pošto je automobilom razvalio rampu na depou na Starom sajmištu. Kada mu je pauk drugi put odneo automobil, Lejić se na istom depou polio sa dve boce benzina i zapalio. Od tog pira pokušali su da ga odgovore dvojica dežurnih policajaca, ali je i njih u tom komešanju polio benzinom i zapalio.

Bio je buktinja, a koža mu se ljuštila
„Stani, lezi!“, viknuo sam mu. Zatim sam na njega nabacio jaknu kako bih ugasio buktinju koja mu je zahvatila grudi, šake i glavu! Koža mu se ljuštila s ruku - tako za „Blic“ M. N., radnik „Parking servisa“, opisuje akciju spasavanja zapaljenog policajca kog je u sredu uveče na Starom sajmištu zapalio pobesneli vozač Predrag Lejić. Radnik se do detalja seća nezapamćenog incidenta na depou. - Vozač je bio pribran kada je došao po automobil. Istina, tog jutra je na silu oteo automobil s parkinga, ali nije napravio ovoliki problem. Nije imao novca, pa smo ga uputili u korisnički centar da napiše molbu. Kod naplatne rampe, međutim, vozač je uzeo flašu sa benzinom u levu ruku, a upaljač u desnu i zapretio: „Ako mi ne oslobodite kola, spaliću se“ - priča M. N. Radnik, dok priča, pokazuje mesto na kom se dogodila drama. - Ubrzo je stigla saobraćajna policija, a zatim i novobeogradska. Lejić nije odustajao. U jednom trenutku, napadač mi je bio okrenut leđima, zaleteo sam se da ga oborim, ali su me kolege zadržale. Uzalud su ta dva momka s Novog Beograda s njim pregovarala. Munjevito je izvadio upaljač, čučnuo i pokušao da zapali proliven benzin. Nije uspeo iz prve, ali kada je ustao, upaljač je zaiskrio i sve je planulo - priča radnik „Parking servisa“. Plamen je zahvatio policajca. Kosa mu je gorela, počeo je da viče i trči. - Potrčao sam ka njemu. Legao je na zemlju, nabacio sam mu jaknu na glavu i počeo da ga gasim. Tek kad sam ga ugasio, kad je ustao sa zemlje, video sam da mu se ljušti koža - seća se radnik.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.