Za sredu, 14. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 14. oktobra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su danas procesu vizne liberalizacije sa EU, izveštaju Evropske komisije o Zapadnom Balkanu i razgovorima zvaničnika BiH s predstavnicima SAD i EU.

ALO - Pod naslovom "Tadić: Ako sam kriv, platiću kaznu" list piše da je predsednik Srbije Boris Tadić spreman da plati kaznu ako je prekršio zakon ispijanjem čaše šampanjca u VIP salonu na Marakani posle fudbalske utakmice Srbija-Rumunija.

BLIC - "Američki fond hoće četiri srpske firme", o tome da su čelnici fonda Blekston spremni da ulože u JAT tehniku, RTB Bor, Petrohemiju i Maksi. "Uhapšen jedan od vođa 'delija', piše list o hapšenju Dražena Dragaša jer je policija u njegovim kolima našla oružje.

VEČERNJE NOVOSTI - Predsednik Srbije Boris Tadić povodom ispijene čase šampanjca: "Kaznite me ako treba". "Banke peru novac", o tome da je NBS kaznila devet banaka zbog nesavesnog poslovanja i varanja na kamatama. O tome da je formiran štab za bezbednost predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva tokom posete Beogradu "Plan puta tajna".

GLAS JAVNOSTI - "Evropa ruši Bradićev zakon", o izveštaju Evropske komisije i oceni Zakona o informisanju. "Zima brža od čobana", o prvom snegu na planinama u Srbiji.

DANAS - List objavljuje razgovor sa Strobom Talbotom "Podela Bosne bila bi katastrofalna". O formiranju Radne grupe za izmenu seta zakona o nasilju u sportu "Suđenje huliganima po hitnom postupku". O dnevnom redu sednice vlade "Ni sutra o zakonu za Vojvodinu".

KURIR - List objavljuje intervju sa svedokom saradnikom Ljubišom Buhom Čumetom: "Školovaću surčinski podmladak". List piše da Evropska komisija u svom izveštaju piše da novi Zakon o informisanju predstavlja pretnju slobodi medija: "Pada zakon?"

POLITIKA - List prenosi izveštaj "EK o Kosovu: korupcija, napadi na misiju EU..." O boravku ekspretske misije u Beogradu: "Eksperti za vize 'na terenu'". "Matične ćelije ubrizgane u srce" piše list o ovoj intervenciji koja je izvedena prvi put u Srbiji.

PRES - "Hrvati pretukli Milovana Đorića", o napadu na trenera Milovana Đorića u Varaždinu. List piše da postoji sukob u vrhu vlasti: "Šutanovac i Jeremić zaratili zbog Ponoša!"

PRIVREDNI PREGLED - O padu društvenog bruto proizvoda u 2009. godini: "Oporavak industrije 'na čekanju'". O saopštenju Moskve pod naslovom "Kremlj: Medvedev 20. oktobra u Srbiji". "Dobra saobraćajna saradnja", o sporazumu Srbije i Hrvatske o Dunavskom plovnom putu.

Pogledajte još