Srbija ubedljiva na početku kvalifikacija za EP

ZRENJANIN, 14. oktobra 2009. (Beta) - Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je u Zrenjaninu savladala Grčku sa 45:18 (25:10).

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Katarina Krpež sa sedam poena, a pet igračica postiglo je po pet golova. Grčku je predvodila Frakula Papanikolau sa šest golova.

Srbija sledeću utakmicu igra u subotu u Ankari, protiv Turske. Evropsko prvenstvo održaće se sledeće godine u Norveškoj i Danskoj.

Evropsko prvenstvo održaće se sledeće godine u Norveškoj i Danskoj.

Velika razlika u klasi između dve ekipe videla se od početka meča. Gošće predvođene trenerom iz Srbije Velimirom Penjovićem nisu uspele da se suprotstave raspoloženim domaćim rukometašicama.

Iz kontranapada Srbija je povećavala prednost, a Grčka je posle nekoliko bezuspešnih pokušaja prvi gol postigla u 15. minutu (11:1).

Najveću prednost Srbija je imala u 28. minutu kada je vodila sa 17 golova (25:18).

U nastavku meča, Grkinje su zaigrale malo bolje, tek toliko da održe istu razliku, ali posle toga nisu uspele da postignu gol 13. minuta, što je domaćim rukometašicama bilo dovoljno za visoku pobedu. Time je novi trener Srbije Duško Milić imao više nego ubedljivu premijeru na klupi reprezentacije.

Milić je posle meča rekao da je znao da je njegova ekipa bolja od protivničke i da je zadovoljan što je tim igrao ozbiljno svih 60 minuta.

"Ovo je samo prvi korak. Nismo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. Normalno da sam zadovoljan bodovima, a sada treba da se spremimo za Tursku. Zbog narednog meča i mnogo ozbiljnijeg protivnika, neke stvari u napadu sam morao da sakrijem, ali nije mi žao", rekao je Milić.

On je dodao da će njegova ekipa dati sve od sebe u Turskoj, ali da ne zna da li će to biti dovoljno za pobedu.

"Nemamo strah. Idemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Milić.

Selektor Grčke Velimir Penjović naglasio je da je ekipa tek na početku stvaranja, i da će za nekoliko godina biti "druga priča".

"Moramo da sačekamo mlade igračice i za jedno četiri godine gledaćete reprezentaciju Grčke na drugi način. Ne mogu da kažem da nisu htele, ali one nisu naučene kako treba da igraju", rekao je Penjović.

Kristalna dvorana u Zrenjaninu. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Ferenc Bonifert i Viktor Olah (Mađarska). Isljkučenja: Srbija 4, Grčka 10 minuta. Sedmerci: Srbija 3(3), Grčka 4(3).

Srbija: Krpež 7, Koperec 2, Bartošić 5, Lekić 6, Števin 5, Dmitrović 1, Damnjanović 6, Đerić, Matić 2, Tomašević, Rajović 3, Trifunović 1, Cvijić 6, Budai 2.

Grčka: Kora, A. Vasileidu, Karageorgiju, Kazaki 2, S. Vasileidu, Logdanidu 1, Kociku, Papanikolau 6, Pomenidu 2, Milona, Vafiadu, Strataki 2, Foteiadu 5.

Pogledajte još